Diak sai uuden toimitusjohtajan – Kampusten lukumäärä tiivistetään lähivuosina kolmeen, Pieksämäen kampuksen kohtalo voi olla vaakalaudalla

Päätöksiä uudesta kampusrakenteesta on määrä tehdä viimeistään toukokuussa.

Juho Vuohelainen

Elina Juntunen on Diakin uusi toimitusjohtaja ja rehtori.
Elina Juntunen on Diakin uusi toimitusjohtaja ja rehtori.

Diakonia-ammattikorkeakoulun uusi toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen on aloittanut työssään. Maanantaina aloittaneen Juntusen keskeisenä tehtävänä on luotsata Diakia uuden strategian mukaisesti, Diak tiedottaa.

Kampusverkoston tiivistäminen on osa uutta strategiaa. Kampusten lukumäärä tiivistetään kolmeen lähivuosina. Diakilla on tällä hetkellä viisi kampusta ympäri Suomea Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Uudesta kampusrakenteesta ei ole vielä tehty päätöksiä, joten Pieksämäen kampus saattaa joutua lakkautettavaksi. Diakin hallituksen on määrä tehdä päätös uudesta kampusrakenteesta viimeistään toukokuussa 2021.

– Minun tehtävänäni on rakentaa yhdessä Diakin hallituksen, johtoryhmän ja Diakin asiantuntijoiden kanssa tiekarttaa siitä, miten lähdemme toteuttamaan strategiaamme konkreettisesti ja käytännössä, Juntunen linjaa Diakin tiedotteessa.

Diakissa opiskelu ja työskentely tähtää kestävän ja tasa-arvoisen maailman rakentamiseen.

– Teemme työtä sen eteen, että kohtaamisen taito säilyy, kasvaa ja kehittyy yhteiskunnassa. Sitä taitoa tarvitsevat meiltä valmistuvat sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon ja tulkkauksen alan ammattilaiset, Juntunen sanoo.