Mikkelin alueen lukioista vaikeinta oli päästä Kangasniemelle — Alin keskiarvo vaadittiin Ristiinan lukioon

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistiin Opintopolku-palvelussa torstaina. Katso jutusta, millä keskiarvoilla Mikkelin alueen lukioihin pääsi tänä vuonna.

Taru Hokkanen

Tänä vuonna oli vaikeinta päästä kuvassa olevaan Kangasniemen lukioon Mikkelin seudun lukioista.
Tänä vuonna oli vaikeinta päästä kuvassa olevaan Kangasniemen lukioon Mikkelin seudun lukioista.

Toisen asteen eli lukioiden ja ammattikoulujen yhteishaun tulokset julkaistiin torstaina 14.6. Opintopolku-palvelussa ja koulusta riippuen mahdollisesti myös muissa kanavissa.

Mikkelin seudun lukioista korkein keskiarvo, 7,42 tai korkeampi, vaadittiin Kangasniemen lukioon pääsemiseen. Mikkelin ja Juvan lukioihin keskiarvoraja oli, 6,92, Mäntyharjun lukioon 7,25 ja Pieksämäen lukioon 7,0. Alin keskiarvo vaadittiin Ristiinan lukioon, jonne raja oli 6,5.

Lukioon pääsykriteerinä on lukuaineiden eli äidinkielen, historian, yhteiskuntaopin, uskonnon, terveystiedon, vieraiden kielten, biologian, kemian, fysiikan ja matematiikan numeroiden keskiarvo.

Keskiarvorajat eivät kuitenkaan välttämättä kuvaa tulevaa ikäluokkaa kovin tarkasti. Esimerkiksi Mikkelin lukiossa tämän vuoden keskiarvoraja on noin kolme kymmenystä kahta edellistä vuotta heikompi, mutta ikäluokka vaikuttaa kokonaisuutena melko tavalliselta. Vain kuusi henkilöä eli pari prosenttia sisäänpäässeistä oli keskiarvoltaan alle edellisten vuosien rajan, kertoo Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro.

Tuomenpuro muistuttaa myös, että lukuaineiden keskiarvo ei kerro yksilöstä koko totuutta.

— Opiskelijan valmiudet ja taidot selviävät vasta koulun alettua, hän kertoo.

Uusimmat uutiset