Hovioikeus vahvisti: Mikkelissä pahoinpitelyihin ja huumerikoksiin syyllistyneelle miehelle lähes viisi vuotta vankeutta

Rikosvyyhdin toisen päätekijän tuomio lieveni ehdolliseksi vankeudeksi.

Moises Garibay

Itä-Suomen hovioikeus piti toisen päätekijän tuomion ennallaan. Toisen päätuomitun rangaistus sen sijaan lieveni. Kuvituskuva.
Itä-Suomen hovioikeus piti toisen päätekijän tuomion ennallaan. Toisen päätuomitun rangaistus sen sijaan lieveni. Kuvituskuva.

Itä-Suomen hovioikeus on vahvistanut 35-vuotiaan miehen vankeustuomion Mikkelissä vuonna 2018 tapahtuneista rikoksista.

Etelä-Savon käräjäoikeuden tavoin hovioikeus langetti Juha-Matti Johannes Suviselle neljän vuoden ja kymmenen kuukauden mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Suvinen syyllistyi laajassa rikoskokonaisuudessa muun muassa törkeään huumausainerikokseen, kahteen törkeään pahoinpitelyyn ja kahteen törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Oikeuden mukaan Suvinen piti hallussaan ja myi erilaisia huumausaineita. Hänen hallustaan löytyi amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasia ja erilaisia lääkkeitä. Kauppaa käytiin Wicker-nimisessä pikaviestisovelluksessa.

Hovioikeuden nyt vahvistamasta tuomiosta osa on jäännösrangaistusta hänen edellisestä tuomiostaan.

Mies on aiemmin tuomittu vankeuteen vuonna 2012 tekemästään taposta.

34-vuotiaan mies välttää vankilan

Hovioikeus sen sijaan lievensi 34-vuotiaan miehen käräjäoikeudessa saamaa tuomiota samaan vyyhtiin liittyvistä rikoksista, muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Miehelle oli käräjäoikeudessa langetettu kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytekohdista avunannon törkeään pahoinpitelyyn ja kotirauhan rikkomisen.

Hovioikeus mittasi miehelle tuomioksi vuoden ja 11 kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi hän joutuu suorittamaan 60 tuntia yhdyskuntapalvelusta.

Ehdolliseen vankeuteen tuomittu mies ja lähes viiden vuoden vankeusrangaistuksen saanut mies syyllistyivät yhdessä törkeisiin pahoinpitelyihin ja kotirauhan rikkomisiin.

He soittivat uhriensa ovikelloa ja asuntoon tunkeuduttuaan pahoinpitelivät näitä. Aseenaan he käyttivät muun muassa teleskooppipamppua.

Samassa rikosvyyhdissä tuomittiin useita muita henkilöitä lievempiin rangaistuksiin.