Mikkelin lentoaseman entinen vt. päällikkö teki oikaisuvaatimuksen uuden päällikön valinnasta

Lentoaseman vt. päällikkönä kaksi vuotta toiminut Mikke Hernetkoski vaatii uuden päällikön valinnan kumoamista. Hernetkoski sopisi mielestään itse paremmin virkaan.

Vesa Vuorela

Mikkelin lentoaseman päällikkö vastaa aseman toiminnasta ja kehittämisestä.
Mikkelin lentoaseman päällikkö vastaa aseman toiminnasta ja kehittämisestä.

Mikkelin lentoaseman entinen vt. päällikkö Mikke Hernetkoski on tehnyt oikaisuvaatimuksen lentoaseman uuden päällikön valinnasta.

Lentoaseman uudeksi päälliköksi valittiin lokakuussa lappajärveläinen Sami Kahilakoski. Hernetkoski oli yksi seitsemästä henkilöstä, jotka hakivat virkaan.

Kaupunkiympäristölautakunnalle tekemässään oikaisuvaatimuksessa Hernetkoski vaatii, että Kahilakosken valinta kumottaisiin ja Hernetkoski itse valittaisiin virkaan.

Hernetkoski työskenteli lentoaseman vt. päällikkönä heinäkuusta 2017 lokakuuhun 2019. Hän siirtyi hoitamaan tehtävää, kun lentoaseman päällikkö Sakari Silvennoinen jäi eläkkeelle.

Lautakunta: Valitulla kelpoisuus ja enemmän työkokemusta

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee oikaisuvaatimusta kokouksessaan tiistaina 26. marraskuuta. Tekninen johtaja Jouni Riihelä esittää, että lautakunta hylkää vaatimuksen.

Hernetkoski perustelee vaatimustaan esimerkiksi sillä, että Kahilakoskella ei ole tiettyjä lentoasemapäälliköltä edellytettyjä koulutuksia eikä aikaisempaa kokemusta lentoasemapäällikön tehtävistä.

Esityslistassa lautakunta toteaa, että valitulla on enemmän ja monipuolisemmin työkokemusta kuin Hernetkoskella sekä virkaan vaadittu kelpoisuus. Lautakunnan mukaan valitulla on laaja-alaiseen kokemukseen perustuva osaaminen lentoaseman toiminnasta ja hakijoista paras käsitys Mikkelin lentoaseman toiminnan edellyttämistä kehitys- ja markkinointitarpeista.

Lautakunta kiistää Hernetkosken väitteen, että tämä olisi ollut hakijoista ansioitunein lentoaseman päällikön virkaan. Hernetkosken työkokemus on valtaosin peräisin lennontiedottajan viranhoidosta eikä lentoasemapäällikön työstä.