Jurassic Rock rikkoi vihdoin mediahiljaisuuden — Festivaalille luvataan jatkoa Mikkelissä

Festivaaliorganisaation Facebook-sivuilla kerrotaan vuoden 2019 Jurassic Rockin järjestämisestä Kenkäveronniemessä. Päivämäärästä tai muista yksityiskohdista ei ole vielä tietoa.

Vesa Vuorela

Viime kesänä Kenkäverossa rokattiin sangen metallipainotteisesti.

Mikkeliläisen Jurassic Rock -festivaalin ympärillä on ollut tämän vuoden tapahtuman jälkeen hiljaista.

Tiistaina aamulla hiljaisuus rikkoutui. Jurassic Rockin Facebook-sivuilla jaettiin kutsu osallistua kotimaisia festivaaleja arvottavaan Festaribarometriin. Palkkioksi luvattiin ”lippu ensi kesän festareille”.

Mikkeliläisittäin merkittävin uutinen löytyy Jurassic Rockin omilta, virallisilta Facebook-sivuilta. Siellä todetaan seuraavaa:

”Järjestyksessään 13. Jurassic Rock järjestetään jälleen elokuussa 2019! Kenkäveronniemen ainutlaatuisessa festivaalimiljöössä tullaan näkemään jälleen laaja artistikattaus!”

Festivaalin päivämäärää tai mitään muutakaan lisätietoa julkaisussa ei ole. Sivulla on linkki myös Jurassic Rockin virallisille verkkosivuille, jotka on kuitenkin päivitetty viimeksi 3. elokuuta.

Jurassic Rockin järjestää Sanoma-konserniin kuuluva Nelonen Media Live Oy, joka osti maaliskuussa jämsäläisen N.C.D. Production Oy:n koko festivaaliliiketoiminnan.

Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm ei vielä vahvista Facebook-tietoa.

— Meillä on kausisuunnittelun päivä 2.11., jonka jälkeen tiedämme varmasti mitä teemme, Fagerholm kommentoi sähköpostitse.

Kausisuunnittelun yhteydessä Nelonen Media Live Oy lyö lopullisesti lukkoon ensi vuoden tapahtumansa. Yhtiöllä on maaliskuisen yrityskaupan jälkeen noin 30 kotimaista kevyen musiikin festivaalia ja muuta tapahtumaa.

Jurassic Rockin tulevaisuuden ympärillä on liikkunut viime kuukausina paljon huhuja.

Niitä on siivittänyt tapahtuman ympärillä vallinnut hiljaisuus; kun edellisinä vuosina on usein julkistettu seuraavan vuoden festivaalipäivät heti tapahtuman jälkeen, ei Jurassic Rock ole tähän mennessä tiedottanut tulevasta mitään.

Monissa arvioissa on pelätty jopa tapahtuman lopettamista.

Spekuloinneille on antanut vauhtia se, että tämän vuoden tapahtuma jäi yleisömäärältään selvästi alle odotusten liian rock- ja metallipainotteiseksi arvostellun esiintyjäkaartin sekä huonon sään takia.

Viime viikkoina kaksi muuta eteläsavolaista musiikkifestivaalia, Juva Rokkaa ja Puruvesi Pop, ovat ilmoittaneet lopettamisesta tai ainakin välivuodesta. Kumpikin tapahtuma jäi viime kesänä taloudellisesti tappiolliseksi huonon sään takia.