Pikadeittailu saa lisää jalansijaa Etelä-Savossa - "rusettiluistelun kehittyneempi muoto"

Deittisirkus-tapahtuma lauantaina toista kertaa Mikkelissä. Tapahtumia luvataan Savonlinnaan ja Pieksämäelle ensi vuoden alusta.

Sen Oikean tapaamiseen on nykyisin monet keinot. Deittisirkus on erikoistunut saattamaan ihmisiä yhteen kasvokkain.

Suurimmalle osalle ihmisistä tuottaa hirveästi ongelmia lähestyä toista, varsinkin romanttisessa mielessä, sanoo deittailutapahtumia järjestävä Anna Uusiheimala. Hänellä itsellään ei vastaavaa ongelmaa ole.
– Keksin vaikka tikusta asiaa.

Uusiheimala tuo lauantaina Mikkeliin jo toista kertaa Deittisirkus-tapahtuman, jonka tarkoituksena on tuoda ihmisiä yhteen. Viime keväänä järjestetyssä tapahtumassa oli 500 sinkkua.

Uusiheimala itse on toista kertaa naimisissa. Sinkkujen sielunmaailma on kuitenkin tuttu.
– Eihän lääkärinkään tarvitse olla sairas tai kiinteistövälittäjän koditon, Uusiheimala nauraa.
Ympäri Suomea tapahtumia järjestävä Uusiheimala kertoo, että Mikkelin lisäksi Deittisirkus-tapahtumia on tulossa vuoden alussa myös Savonlinnaan ja Pieksämäelle.

Tapahtumissa on tarjolla muun muassa sokkotreffailua lennosta.
– Se on kehittyneempi versio rusettiluistelusta, Uusiheimala muotoilee.

Rusettiluistelussa etsitään paria, jolla on sama numero kuin itsellä. Deittisirkuksen sokkotreffailu menee pidemmälle. Osallistujat täyttävät leikkimieliset lomakkeet, joita vertailemalla selvitetään yhteensopivuuspisteet.

Deittikuningatar-arvonimeä itsestään käyttävän Uusiheimalan mukaan suomalaiset voivat olla ujoja ottamaan kontaktia, mutta he ovat hyviä noudattamaan ohjeita.
– Tarvitaan vain pieni sysäys siihen toimintaan.
Deittisirkuksessa ihmisiä toisiaan kohtaamaan sysäävät asiaan vihkiytyneet tapahtuman järjestäjät.
– Kun deitti päättyy toiselle voi antaa yhteystiedot kontaktikupongilla.

Nettiaikana ihmisten tapaaminen on mullistunut, sillä Sitä Oikeaa voi nykyisin etsiä vaikka kotoa käsin. Uusiheimala ei karsasta tätäkään puolta, vaan aikoo pian perustaa oman DreamDate-palvelun, jota hän kuvailee eksklusiiviseksi parinhakupalveluksi ja vastakohdaksi perinteisille nettideittipalveluille.
– Se on täysin uutta Suomessa.

Kasvokkaisiin tapaamisiin deittikuningatar kuitenkin kannustaa myös arkisissa tilanteissa.
– Pitäisi vain tarttua hetkeen vaikka kahvilassa, junassa, kadulla tai ravintolassa. Moni asia voi antaa syyn mennä juttelemaan.

Uusiheimala suosittelee käyttämään mielikuvitusta tai tarvittaessa viekkauttakin keskustelun saamiseksi alulle.
– Vieraassa kaupungissa voi kysyä reittiä. Voi kysyä laturia kännykään, vaikka akku ei olisikaan lopussa. Kun jään saa murrettua, voi katsoa miten juttu menee. Yleensä näkee, onko ihminen vastaanottavainen.

Deittitapahtumiin voi Uusiheimalan mukaan tulla kuka vain, sillä ohjelmaan ei ole pakko osallistua. Pariskunnille puolestaan järjestetään kahdenkeskiset treffit, jos he näin haluvat.

Mikko Kääriäinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet