Konttiravintoloitsija Jarna Kaplas on Vuoden nuori yrittäjä 2019 — Mäntyharjun Kohoset ylsivät finaaliin asti

Konttiravintola Morton palaa Pieksämäelle muutaman vuoden tauon jälkeen.

Jaakko Avikainen

Vierulan tilan yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen ylsivät Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa finaaliin asti.
Vierulan tilan yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen ylsivät Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa finaaliin asti.

Vuoden nuori yrittäjä 2019 on konttiravintolayrittäjä Jarna Kaplas Savosta. Toiseksi kilpailussa ylsi kahvipaahtimoa vetävä Arttu Muukkonen Etelä-Karjalasta ja kolmanneksi keskisuomalainen Johannes Karjula, jonka yritys auttaa parantamaan asiakaskokemusta.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu ratkesi Nuorten Yrittäjien Get Together -päätapahtumassa Power Parkissa Etelä-Pohjanmaalla lauantai-iltana.

Finaaliin pääsivät myös Espoossa toimiva kalakauppias Max Grönholm, 31, sekä Vierulan marja- ja vihannestilaa pyörittävät Tiina ja Mikko Kohonen (30 ja 33) Mäntyharjusta.

Jarna Kaplaksen ,32, Konttiravintola Morton on lähti kivijalkaravintolasta Rautalammilla ja kasvoi nopeasti konttiravintoloiksi eri puolille Suomea.

Mortonin kaikkien aikojen ensimmäinen Konttiravintola toimi Pieksämäellä kesinä 2013—2015. Sen jälkeen Morton on näkynyt Pieksämäellä kesäisin järjestettävässä Big Wheels -tapahtumassa. Morton palaa Pieksämäen torille muutaman vuoden tauon jälkeen. Avajaisia vietetään 24. toukokuuta. 

Tuomariston mukaan Jarna Kaplaksen asenne ja intohimo kehittää ja monistaa toimintaa yhä uusille paikkakunnille on merkki periksiantamattomuudesta ja kovasta tekemisen meiningistä.  Sesonkiaikana Mortonissa työskentelee 50 työntekijää viidellä eri paikkakunnalla.

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin 20 000 eurolla, toisen sijan saaja 7 000 eurolla ja kolmannen sijaan saaja 3 000 eurolla. Palkintorahat mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Palkintoraatiin kuuluivat viime vuoden kilpailun voittaja, Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää, sarjayrittäjä Kim Väisänen, SGN Groupin ja Yksityisyrittäjäin säätiön Sam Nieminen ja Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko.