11 uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta keskiviikon jälkeen – Tartuntoja todettu Otavan opistolla ja Suonsaaren vastaanottokeskuksessa

Myös Mikkelin Urheilupuiston koulusta löytyi yksi tartunta.

Martti Ripaoja

Tartuntoja löytyi jälleen paljon eri puolilta Essoten aluetta.
Tartuntoja löytyi jälleen paljon eri puolilta Essoten aluetta.

Keskiviikon jälkeen on todettu 11 uutta koronatartuntaa Essoten alueella, kuntayhtymä tiedottaa. Mikkelistä positiivisia koronatestin tuloksia on löytynyt viisi, Pieksämäeltä neljä ja Kangasniemeltä kaksi.

Yksi tartunnoista on löytynyt Mikkelin Urheilupuiston koulusta. Altistuneet asetetaan karanteeniin torstain kuluessa.

Lisää tartuntoja on todettu myös Otavan opistolla. Altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut lisäksi Suonsaaren vastaanottokeskuksessa.

Kangasniemellä koronatilanne on huonontunut nopeasti. Kunta alkaa tarjota jälleen riskiryhmille ruoka- ja lääkekuljetuksia.

Pääosin tartunnat ovat kuitenkin löytyneet olemassa olevista tartuntaketjuista. Tartunnanjäljitys on Essoten tiedotteen mukaan onnistunut kovasta työkuormasta huolimatta hyvin korkealla prosentilla ja nopeudella löytämään altistuneita ja sairastuneita.

Essote alkoi myös julkaista listausta paikoista, joissa on ollut mahdollista altistua koronavirukselle.

– Osastohoidossa olevien potilaiden määrä kasvaa edelleen ja kuormittaa runsaasti terveydenhuoltoa. Joudumme edelleen perumaan vastaanottoaikoja ja siirtämään ei-kiireellistä hoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essoten toimipisteissä asioivia yli 15-vuotiaita ja heidän saattajiaan kehotetaan käyttämään kasvomaskia, jos siihen ei ole terveydellistä estettä.

Koronatestin tuloksen saaminen nopeutuu lähiaikoina entisestäänkin uuden tutkimuslaitteen myötä, joka saataneen käyttöön ennen vuodenvaihdetta.