Mikkelissä riittää tekemistä perjantaina — Kesäkatu näkyy keskustassa, Urpolassa on liikuntafestarit

Perjantaina Mikkelissä pääsee esimerkiksi ilmaiseksi Mikke-junan kyytiin, kokeilemaan morsetusta ja pelaamaan rantalentistä.

Risto Hämäläinen

Mikkelin Hallituskadulla järjestettävä Kesäkatu kerää ihmisiä yhteen. Arkistokuva.
Mikkelin Hallituskadulla järjestettävä Kesäkatu kerää ihmisiä yhteen. Arkistokuva.

Mikkelissä on paljon erilaisia tapahtumia perjantaina. Kaupunkikuvassa näkyvät kesän toinen Kesäkatu-tapahtuma sekä Urpolassa järjestettävä matalankynnyksen liikuntafestari. Lisäksi Hulivilikarnevaali jatkuu vielä viikonloppuna.

Kesäkadun ohjelma alkaa perjantaina Hallituskadulla kello 17. Elävää musiikkia soittavat Jippu, The Project, Samoajat ja Arctic Rush. Lapsille tarjolla on esimerkiksi pomppulinna ja Eevert-kettu käy tervehtimässä lapsia. Hatsinan organisoima katusählyturnaus pelataan kauppakeskus Stellan edustalla ja torin puolella on mahdollisuus ihailla Mikkelin Mobilistien museoajoneuvoja. Lisäksi Mikke-junan kyytiin pääsee ilmaiseksi kello 17,18 ja 19.

Hulivilikarnevaalin ohjelmassa on perjantaina perinnepäivä. Silloin lapset pääsevät tutustumaan historiaan esimerkiksi Elomaan talon pihapiirissä ja Jalkaväkimuseossa. Suur-Savon museossa lapset voivat askarrella minitalon, Viestikeskus Lokissa voi kokeilla morsetusta ja Päämajamuseossa maalata pikkusotilaita. Lauantaina ja sunnuntaina Hulivilikarvenaali jatkuu perhepiknikillä Mikkelipuistossa ja sunnuntaina toimintapäivällä.

Urpolassa järjestetään toista kertaa liikuntafestarit kello 17 alkaen. Urpolan kentillä pelataan leikkimielinen ja ilmainen rantalentopalloturnaus, Mikkelin Rullalautailijat järjestävät tapaamisen skeittiparkissa ja lammella pääsee suppailemaan maksua vastaan. Lisäksi alueella voi kokeilla melontaa maksua vastaan.

Kaupungin nuorisopalveluiden kojussa on erilaisia pelivälineitä jokaiselle. Musiikki soi ja paikalla on nuoria yrittäjiä sekä kanttiini.