Kaksi tuomittiin varkauksien sarjasta Mikkelissä — Yhdelle saaliiksi veitsiä ja perukirja, toiselle kangaskassillinen viiniä

Tuomitut eivät tehneet rikoksia yhdessä, vaan kolmannen miehen rikoskumppanina.

Kaksi tuomittiin varkauksien sarjasta Mikkelissä — Yhdelle saaliiksi veitsiä ja perukirja, toiselle kangaskassillinen viiniä

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin varkauksien sarjasta, joka tapahtui kesällä 2017 Mikkelissä.

Miehet eivät tehneet rikoksia yhdessä. Tapauksia yhdistää se, että molemmat toimivat kolmannen, vuonna 1986 syntyneen miehen rikoskumppanina.

Kolmas mies sai tuomion rikoksistaan jo viime vuonna, kun käräjäoikeus tuomitsi hänet vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen muun muassa pahoinpitelystä ja lukuisista varkauksista.

Ensimmäisen kohteena kulkuneuvoja ja asunto

Kesäkuussa 2017 tämä mies ja toinen nyt tuomituista miehistä, vuonna 1999 syntynyt, syyllistyivät useisiin rikoksiin.

Saman päivän aikana he anastivat autokatoksesta kaksi polkupyörää ja yrittivät viedä toisen uhrin moottoripyörän. He eivät saaneet moottoripyörää käynnistymään, mutta väänsivät sen säilytyslaatikon auki ja anastivat sieltä kypärän.

Lisäksi he rikkoivat skootterista etuvisiirin ja yrittivät vääntää auton takaluukkua auki ruuvimeisselillä, mutta eivät onnistuneet.

Pian tämän jälkeen miehet tunkeutuivat Mikkelissä toisten henkilöiden asuttuun asuntoon yöaikaan. He pääsivät sisään löytämällään avaimella.

He anastivat asunnosta, kellarista, piharakennuksista ja pihalla olleesta traktorista muun muassa puhelimen, keittiöveitsiä, auton avaimen ja perukirjan. Sitä seuraavana päivänä he palasivat viemään piharakennuksista esimerkiksi eläinten lääkkeitä ja akkuporakoneen.

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kolmesta varkaudesta, yhdestä varkauden yrityksestä, törkeästä varkaudesta, lievästä vahingonteosta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä.

Lisäksi hänen ja aiemmin tuomitun tulee maksaa korvauksia vakuutusyhtiölle ja vahingoitettujen kulkuneuvojen omistajalle.

Toinen löydettiin piilottelemasta vintiltä

Toinen nyt tuomituista miehistä, vuonna 1991 syntynyt, kävi aiemmin tuomitun kanssa varkaissa kesäkuun 2017 lopulla.

He veivät Mikkelissä ulkovarastosta työkaluja ja murtautuivat asuntoon rikkomalla takaoven. Asunnosta he ottivat kangaskassin, jossa oli viinipulloja. Paikalle tullut poliisi löysi heidät piilottelemasta vintiltä.

Vuonna 1991 syntynyt tuomittiin törkeästä varkaudesta 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet myös velvoitettiin korvaamaan yhdessä aiemmin tuomitun kanssa vakuutusyhtiölle noin 1 600 euroa.

Tuomiot ovat lainvoimaisia. Anastettu omaisuus on saatu pääosin takaisin.