Kokoomuksen Häkkänen: Puolueloikka on Turusen oma asia

Kaj Turusen loikka kokoomukseen kiristää kokoomuksen ja sinisten välejä. Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo, että ratkaisu on Turusen oma ja että keskustelua ei kannata kääntää kokoomuksen suuntaan.

Jaakko Avikainen

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Antti Häkkänen sanoo, että Kaj Turusen puoluevaihdos on kokonaan Turusen oma ratkaisu.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Antti Häkkänen sanoo, että savonlinnalaisen sinisten kansanedustajan Kaj Turusen siirtyminen kokoomukseen on kokonaan Turusen oma asia.


— Tämä on Kaj Turusen aloitteesta lähtenyt asia. Hän on kokenut kokoomuksen tavoitteet itselleen läheisemmiksi. Ei tässä ole sen suurempaa dramatiikkaa, sanoo Häkkänen.

Sinisten puoluejohto reagoi Turusen puolueloikkaan arvioimalla, että kyseessä on hallituskumppani kokoomuksen juoni hallituspohjan järkyttämiseksi ja sote-uudistuksen kaatamiseksi.
Häkkänen ei näe tilannetta ollenkaan tuolla tavalla.
— Ei tässä kannata kääntää keskustelua kokoomuksen suuntaan.

Häkkänen ei ota kantaa sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon lausumiin.
— Turunen ja Terho varmasti selvittävät asiat keskenään, sanoo Häkkänen.

Vaaliehdokkuuksiin palataan myöhemmin

Häkkänen toivottelee Turusen tervetulleeksi puolueeseen.
— Kokoomukseen voivat liittyä ne, jotka jakavat kokoomuslaiset arvot. Jos sitoutuu kokoomuslaisiin arvoihin ja toimintaamme, emme pidä ovea kiinni.

Ei tässä kannata kääntää keskustelua kokoomuksen suuntaan. — Antti Häkkänen


— Turunen on kokenut kokoomuksen ajaman politiikan ja arvomaailman olevan hänelle läheisintä ja hän on ilmaissut halunsa siirtyä kokoomukseen.
— Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi ja olen tietysti iloinen, että kokoomuksen arvomaailma nauttii laajaa kannatusta.

Turunen on Kaakkois-Suomen vaalipiirin eteläsavolainen kansanedustaja.
Siirtyminen kokoomukseen nosti tiistaina spekulointeja ehdokkuudesta kokoomuksen listalla sekä maakunta- että eduskuntavaaleissa.


Häkkänen ei puolueen varapuheenjohtajana lähde ennakoimaan ehdokasasettelua.
— Vaalien ehdokasasettelu on eri asia ja siihen palataan myöhemmin.
— Kokoomuksen suuntaan on vetovoimaa. Puolueella on monipuolinen ja vahva ehdokaslista niin maakuntavaaleissa kuin eduskuntavaaleissa.

Muitakin puoluetunnusteluja

Ehdokasasetteluun ja Turusen asemaan ei ota vielä lähempää kantaa myöskään kokoomuksen Kaakkois-Suomen piirin mikkeliläinen varapuheenjohtaja Olli Miettinen.


Miettiselle Turusen liikkeet olivat lähinnä yllätys.
— En näkisi estettä ehdokkuudelle, jos hän on kokoomuksen jäsen ja täyttää ehdot. Turunen on maakunnan istuva kansanedustaja, niin mikä ettei.


Kokoomuksen johtoon Turunen oli yhteydessä jo pari kuukautta sitten. Piirijohtoon Miettisen mukaan Turunen ei ollut yhteydessä puoluevaihdoksessa.
— Ei minuun ainakaan, mutta toivotetaan tervetulleeksi. Turusen ratkaisun ymmärtää, sillä ei sinisten kannatus kovin mahtava ole.

Turunen ei ole ainoa kokoomuksen suuntaan tunnusteluja tehnyt. Miettinen sanoo, että ”joitakin keskusteluja ja yhteydenottoja on ollut”.


Miettinen ei kerro lähemmin, mistä on kyse, mutta viittaa sinisten ja perussuomalaisten suunnilta tulleisiin tunnusteluihin.