Mikkeli aikaistamassa Rahulan koulun sulkemista

Neliopettajainen 60 oppilaan koulu aiotaan lakkauttaa etuajassa säästösyistä. Tänä vuonna sulkeminen säästäisi 50 000 euroa.

Vesa Vuorela

Rahulan koulun rehtori Markus Torniainen sanoo, että koulun aikaistettu lopettamissuunnitelma oli koululle ja kylälle lähinnä järkytys. — Oppilastilanteen perusteella lopettamista ei tarvitse tehdä, sanoo Torniainen.

Mikkelin kaupunki valmistelee Rahulan koulun lakkauttamista etuajassa.
Koulu on määrä lopettaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen perusteella vuoden 2017 elokuussa. Nyt Rahula aiotaan panna kiinni jo ensi elokuussa.
Sivistystoimen mukaan kyseessä on säästötoimi.
Mikkeli laskee, että yhden kyläkoulun lopettaminen tuo noin 150 000 euron säästöt lukuvuotta kohden. Jos Rahula lopetetaan jo elokuussa, säästö on kuluvalle vuodelle noin 50 000 euroa.
Rahulan koulussa on oppilaita nyt 60. Koulu sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupunkialueen pohjoispuolella. Oppilaat on määrä siirtää lähempänä keskustaa olevalle Sairilan koululle, mikä edellyttää Sairilassa lisätilojen rakentamista.

Rahulan kylä vastustaa lopettamisaikeita. Lakkauttamista vastustavaan adressiin on kertynyt nimiä runsaat 350.
Jos koulu lakkaa, kylä pelkää, että samalla heikkenevät muutkin palvelut.
Koulun rehtori Markus Torniaisen mukaan lopettamishanke oli koululle lähinnä järkytys.
— Odotimme, että ainakin alkuperäisestä lopettamisaikataulusta olisi pidetty kiinni.

Rahulan koulun sulkemisen kuulemistilaisuus on koululla ensi tiistaina. Sen jälkeen asiaa käsittelee kasvatus- ja opetuslautakunta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.