Mikkelin kaupunkijuhannus kutsuu katsomaan kokkoa ja maistelemaan maailman makuja

Juhannusta voi viettää kaupungissa markkinahumussa. Suuri kokko sytytetään yhdeksältä illalla Mikkelin satamassa.

Mari Koukkula

Markkinat valtaavat taas Mikkelin sataman ja ympäristön juhannuksen ajaksi. Tänä vuonna teemana on "makujen maailma".
Markkinat valtaavat taas Mikkelin sataman ja ympäristön juhannuksen ajaksi. Tänä vuonna teemana on "makujen maailma".

Jos mökki uupuu tai haluaa muuten poiketa perinteisestä juhannuksen viettotavasta, voi Mikkelissä nauttia jälleen kaupunkijuhannuksesta. Juhannuskokko sytytetään kello 21 Mikkelin Satamassa. Kokkoon tulee puuta noin 18 kuutiota.

— Monet ovat iloisia siitä, että kaupunkijuhannus järjestetään, sillä kaikilla ei ole kesämökkiä tai muuten mahdollisuutta nähdä kokkoa, Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij kertoo.

Juhannusta voi maistella myös Mikkelin sataman ympäristössä. Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla voi herkutella monenlaisin maailman mauin, sillä Mikkeliin saapuu yli 120 kauppiasta yli 30 eri maasta.

Valikoimasta löytyy niin gambialainen keittiö kuin saksalainen hiiligrilli bratwursteineen. Markkinoiden erikoisuutena on suuri Australia-osasto.

— Haastamme markkinoiden kävijät kokeilemaan miltä maailma maistuu, tuoksuu ja tuntuu, kertoo tapahtuman järjestäjä Ari Kallas.

Suurmarkkinoilla voi syömisen lisäksi tutkia käsitöitä eri puolilta maailmaa. Mukana on esimerkiksi valtava hollantilainen kukkakauppa.

Markkinat ovat avoinna to-la klo 10—20 ja su klo 10—18. Useat markkinoiden ruokamyyjät ovat juhannusaattona paikalla kello 22 saakka.