Kenkäveron rannasta saa keskiviikkona ilmaista kalaa, kunhan ottaa oman astian mukaan — Saimaalla on menossa särkikalojen poistokalastus

Yleisötilaisuudessa on tarjolla myös muun muassa vesistöihin, vesienhoitoon, kunnostukseen ja jätevesiin liittyvää tietoa sekä kalaruokavinkkejä ja särkiherkkujen maistelua.

Mika Strandén

Poistokalastuksessa pyydetään pääasiassa särkikaloja.

Mikkelin Kenkäveron rannassa voi käydä keskiviikkona seuraamassa poistokalastusta. Tilaisuudesta yleisö saa myös ilmaiseksi matkaansa saalista. Kalaa on tarjolla sitä mukaa, kun rysien kokeminen edistyy.

— Kaloille oma astia tai pussi mukaan — emme jaa ämpäreitä, tilaisuuden järjestäjät vinkkaavat tiedotteessaan.

Tilaisuudessa on tarjolla myös muun muassa vesistöihin, vesienhoitoon, kunnostukseen ja jätevesiin liittyvää tietoa sekä kalaruokavinkkejä ja särkiherkkujen maistelua.

Saimaalla Mikkelin edustalla tehdään toukokuussa poistokalastusta eli pyydetään laajamittaisesti pääasiassa särkikaloja. Poistokalastus korjaa vinoutunutta kalastoa ja torjuu rehevöitymistä.

Poistokalastuksen suorittaa Etelä-Savon kalatalouskeskus ja sen rahoittaa Etelä-Savon ely-keskus. Keskiviikon yleisötapahtumasta vastaa Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset.

Ilmaiskalaa on tarjolla keskiviikkona klo 10.00—15.00 välisenä aikana.
Kalaa saa Kenkäveron laiturilta päivän mittaan, mutta tarkkaa kellonaikaa kalanjakohetkelle järjestäjät eivät voi luvata.


Kalastaja kokee rysän kerrallaan ja ajaa saaliin Kenkäveron laituriin. Halukkaat ottavat sen, mitä haluavat, jonka jälkeen kalastaja vie loput kalat omaan laituriinsa ja edelleen muun muassa turkistarhoille rehuksi.


Menettely toistuu päivän kuluessa useaan kertaan, mutta ilmaiskalasta kiinnostuneen on syytä varautua ajoittain pieneen odottamiseenkin.
Odotusajan voi käyttää vaikkapa maistelemalla Kenkäveron rannassa valmiita kalatuotteita ja tutustumalla vastapyydetyn kalan käsittelyyn.


Järjestäjien mukaan tarjolla on lähinnä särkeä, lahnaa ja salakkaa. Esimerkiksi kuhaa tai haukia ei ole tarjolla, sillä niitä ei hoitokalastuksessa oteta ylös, vaan ne palautetaan saman tien veteen.


Keskiviikon tapahtuma Kenkäveron rannassa ensimmäinen laatuaan ja tällä erää myös viimeinen. Uutta kalajakopäivää ei ole tulossa.

Särki kerrallaan -poistokalastusinfo keskiviikkona 16. toukokuuta kello 10—15 Kenkäveron rannassa, Pursialankatu 6, Mikkeli.

Juttuun on lisätty klo 14.40 tekstiä kalanjakojärjestelyistä ja tarjolla olevasta kalasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet