Essoten riippuvuusvastaanotto palvelee nyt entisen A-klinikkasäätiön klinikan tiloissa Mikkelissä — Keskellä päivää vastaanotto sulkeutuu tunniksi

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten riippuvuusvastaanotto palvelee entisissä A-klinikan tiloissa, mutta vastaanoton aukioloajat muuttuvat hieman helmikuun alusta alkaen.

A-klinikkasäätiön Mikkelin A-klinikka korvaushoitoineen siirtyi Essoten alaisuuteen vuoden alussa. Nyt siitä käytetään nimeä Essoten riippuvuusvastaanotto.

Vastaanotto toimii edelleen samoissa tiloissa kuin A-klinikka eli osoitteessa Maaherrankatu 36 B.

— Palvelut ovat samat kuin ennenkin, mutta vastaanoton aika vähän muuttuu. Keskelle päivää tulee tunnin tauko toiminnallisista syistä, kertoo mielenterveys- ja päihdevastaanoton esimies Pia Pulkkinen.

Tammikuun loppuun asti riippuvuusvastaanotto on avoinna maanantaista torstaihin kello 8—14, perjantaisin 8—13.

Helmikuun alusta alkaen vastaanotto on avoinna maanantaista torstaihin kello 8—12 ja 13—15, perjantaisin kello 8—12 ja 13—14.

Päivystysvastaanotto ilman ajanvarausta on arkisin kello 8.15—10.30.

Korvaushoito ja ajokelpoisuuden päihderiippuvuusarviointi

Riippuvuusvastaanotolta saa ohjausta ja neuvontaa, hoidon tarpeen arviointia, avokatkaisu- ja avovieroitushoitoa sekä tapaamisia yksilöille, pareille ja perheille.

Vastaanotolla järjestetään hoidollisia ja toiminnallisia ryhmiä sekä avokuntoutuskursseja.

Riippuvuusvastaanotto tarjoaa opioidikorvaushoitoa.

Vastaanotolla tehdään myös ajokelpoisuuteen liittyvää päihderiippuvuusarviointia sekä tarjotaan työstä hoitoon ohjattujen palveluita.