Naisvuoren uimahalli aukeaa miljoonaremontin jälkeen — eniten se merkitsee sellaisille naisille kuin Anja ja Sirkka

Naisvuoren uimahallin remonttia odotettiin ainakin 15 vuotta. Moni vakiasiakas sanoo, ettei enää kävelisi ilman hallia.

Mari Koukkula

Anja Miettunen ja Sirkka Härkönen pääsivät maanantaina pulahtamaan vuoden tauon jälkeen Naisvuoren uimahallin altaaseen. Molemmat kiittävät paikkaa liikuntakyvystään.
Anja Miettunen ja Sirkka Härkönen pääsivät maanantaina pulahtamaan vuoden tauon jälkeen Naisvuoren uimahallin altaaseen. Molemmat kiittävät paikkaa liikuntakyvystään.

— Ihan kuin menisi taivaaseen, huokaisee Sirkka Härkönen kulkiessaan ensi kertaa Naisvuoren uimahallin pitkää, juuri remontoitua käytävää.
Kaikkialla on vaaleaa, puhdasta ja hienoa. Vaikka laskeudutaan syvemmälle vuoren uumeniin, tunnelmat kohoavat.
— Oi hyvänen aika, tämähän on kuin kylpylä, huudahtaa Eija Asikainen naisten pukuhuoneessa.
Siellä on nyt paitsi uutta ja sinisensävyistä myös tilavaa, koska pukuhuone on entisen miesten pukuhuoneen paikalla. Niinpä myös suihku- ja saunaosasto ovat uudessa paikassa.
— Onpas miehillä ollut ennen hyvät tilat, seurueen muut jäsenet - Anja Miettunen ja Mirja Kääriäinen - naureskelevat.

Nelikko pääsi maanantaina vierailemaan Naisvuoren remontoidussa uimahallissa päivä ennen kuin halli aukeaa kaikille.
Muutaman miljoonan euron remonttia odotettiin ainakin 15 vuotta. Sen toteutuminen ei ehkä merkitse kenellekään yhtä paljon kuin heidänkaltaisilleen naisille.

Härkönen, Asikainen, Miettunen ja Kääriäinen ovat seitsemänkymmenen ikävuoden molemminpuolin. Ennen Naisvuoren uimahallin remonttia he kävivät hallissa vesijuoksemassa tai -jumppaamassa vähintään kaksi, mutta jopa viisi kertaa viikossa.
Naisvuoressa siksi, että sinne on Rantakeidasta helpompi ja halvempi tulla. Vettä lempeämpää ei ole kehoille, joita aika on jo kuluttanut.
— Jos en olisi vesijuossut, tuskin kävelisin enää, sanoo Mirja Kääriäinen, mutta saman toistavat muut.

Anja Miettunen palasi polvileikkauksen jälkeen altaaseen niin, ettei operoitu jalka taipunut. Lopputarkastuksessa lääkäri ihmetteli, millä hän oli saanut jalan taas niin notkeaksi.
Nykyisten toipilaiden ei tarvitse siirtyä altaisiin jyrkkiä portaita pitkin kuten Miettusen piti. Sisääntulolla ja altailla on hissit. Isoon altaaseen laskeutuvat loivat portaat.
Kylmäallaskin on. Se oli juuri vakiasiakkaiden toive.
— Se on sama asia kuin mökillä aamulla. Sitä ei meinaa päästä sängystä ylös, mutta kun pulahtaa järveen, niin heti notkistuu, Miettunen kuvailee.

Pukuhuoneeseen palaavat tyytyväiset uimarit. Toiveitakin on.
Kun vesijumpassa on kymmeniä naisia, onko sauna hieman pieni?
Entä miksei 35 euron seniorivuosikorttia voisi saada heti, kun jää eläkkeelle, eikä vasta 70-vuotiaana?
Akuutein ongelma on, että kassa on kiinni, vaikka nyt olisi hyvä hetki ostaa kortti ja päästä seuraavalla kerralla jonojen ohi.
— Olen niin iloinen, ettei tullut tuntemuksia. Nyt pikkuhiljaa takaisin liikkumaan, sanoo Eija Asikainen ja vetää pyöräilykypärää päähänsä.

Asikaiselle tehtiin toukokuussa pallolaajennus. Tiistaina tai viimeistään keskiviikkona hän pyöräilee taas Peitsarista Naisvuorelle.

Lue allaolevasta jutusta lisää, mitä Naisvuoren uimahallille on tehty. Juttuun on linkitetty myös kuvia ja video uudistetusta hallista.

Uusimmat uutiset