Asuntomessuilla kohahduttanut Villa Saimaanhelmi on myynnissä - hintapyyntö 1,5 miljoonaa euroa

Kolme muutakin asuntomessutaloa etsii asukkaita - hintataso on mikkeliläisittäin korkea.

Mari Koukkula

Villa Saimaanhelmi sijaitsee näyttävällä paikalla Saimaan rannalla. Talo oli yksi kiitellyimpiä ja katsotuimpia viime kesän asuntomessuilla.
Villa Saimaanhelmi sijaitsee näyttävällä paikalla Saimaan rannalla. Talo oli yksi kiitellyimpiä ja katsotuimpia viime kesän asuntomessuilla.

Viime kesän Mikkelin Asuntomessujen puhutuimpia ja katsotuimpia kohteita oli Villa Saimaanhelmi. Hirsirakenteinen, kaksikerroksinen koti sijaitsee Kirkonvarkauden asuntomessualueen näyttävimmällä paikalla Saimaan rannassa ja ihastutti lukuisat messuvieraat valoisuudellaan ja avarilla näkymillä. Sitä myös esiteltiin laajasti mediassa sekä ennen messuja että niiden aikana.
Talo rakennettiin Toni ja Tiina Maczulskijlle sekä heidän kahdelle lapselleen. Mittojen mukaan suunniteltu, 190-neliöinen talo on kuitenkin tällä hetkellä myynnissä mikkeliläisellä kiinteistönvälittäjällä. Hintapyyntö on hulppean talon mukainen, 1 495 000 euroa.

Miksi unelmatalo meni näin äkkiä myyntiin?
— Jo messujen aikana saimme siitä kyselyjä. Meiltä tiedusteltiin, onko talo myynnissä. Saimme suoria tarjouksiakin. Kun se tässä vaiheessa ei ole vielä koti vaan ainoastaan talo, päätimme kokeilla, voisimmeko saada siitä hinnan, joka olisi meitä tyydyttävä, sanoo Toni Maczulskij.
Toni Maczulskij työskentelee Kalevankangas Areenan toimitusjohtajana ja on kokoomuksen (sit.) kaupunginvaltuutettu. Muut perheenjäsenet asuvat tällä hetkellä vielä Mäntyharjulla.

Viiden huoneen loft-talon myyntihinta on 695 000 euroa.


 
Villa Saimaanhelmi ei ole ainoa Kirkonvarkauden alueella myynnissä oleva asuntomessutalo. Oikotie.fi-sivustolla on kolme muutakin asuntomessukohdetta, jotka ovat myynnissä eri kiinteistönvälittäjillä.
Antellinkadulla on myynnissä 188-neliöinen, kaksikerroksinen omakotitalo, jonka erikoisuus on peräti 3,5 metrin huonekorkeus kaikissa huoneissa. MinunValo-nimellä asuntomessuilla esillä olleen viiden huoneen loft-talon myyntihinta on 695 000 euroa.
Kaksi muuta kohdetta ovat pienempiä. Pöndisenkujalla olevasta 62 neliömetrin omakotitalosta pyydetään 248 000 euroa.
Suppakujalla sijaitseva, Etelä-Savon Ammattiopiston ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun opiskelijayhteistyönä toteutettu Opaali-talo etsii myös omistajaa. Konteista kootun 55-neliöisen talon myyntihinta on 195 000 euroa.