Tilaajalle

Nimetön ammattilainen: "On mahdotonta pyytää oppilasta kertomaan jostakin asiasta olennainen, jos hän ei tiedä mitä olennainen tarkoittaa" — Lukutaito ja luetun ymmärtäminen jakaa oppilaita koulussa aina vain jyrkemmin

Jokaiseen ammattiin liittyy hiljaisia totuuksia ja tabuja, joista ei puhuta ääneen. Monia työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus ja tietosuoja, joitakin hienotunteisuus. Länsi-Savo päästää ääneen eri alojen ammattilaisia. Haastatellut esiintyvät nimettöminä siksi, että he eivät muuten voisi puhua työstään näin avoimesti. Nyt ääneen pääsee mikkeliläinen yläkoulun opettaja.

Vesa Vuorela

Koulumaailma on Länsi-Savon haastatteleman opettajan mielestä myllerrysten keskellä. Opettajat tekevät siitä huolimatta parhaansa, jotta oppilailla olisi rauhallinen ja turvallinen oppimisympäristö. Kuvituskuva.

”Koulumaailmasta liikkuu hirveitä juttuja. Kaikilla on oppimisvaikeuksia ja käytöshäiriöitä eikä opettajia kunnioiteta. Ei se niin ole. Minä teen maailman mukavinta työtä mukavien nuorten kanssa.

Luetuimmat