Pieksämäen urheilutalon kohtalo sinetöitiin — Huonokuntoista taloa pidetään kunnossa siihen saakka kun uusi liikuntahalli valmistuu

Virtasalmen, Jäppilän ja Naarajärven terveydenhoitajan vastaanotot muuttuvat ajanvarausperusteisiksi. Vehmaskylän koulun toiminnalle ei ole enää määrärahaa ensi syyslukukaudeksi.

Arja Reinikainen

Pieksämäen urheilutaloa pidetään käyttökunnossa, kunnes uudet korvaavat tila ovat käytössä.
Pieksämäen urheilutaloa pidetään käyttökunnossa, kunnes uudet korvaavat tila ovat käytössä.

Kolme vuotta jatkunut köydenveto Pieksämäen urheilutalon tulevaisuudesta sinetöitiin maanantain kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Urheilutalon käyttöä jatketaan ja tilat tulee pitää käyttökunnossa sinne saakka, kunnes uudet korvaavat tilat ovat käytössä.

Odotetusti päätöksestä jouduttiin äänestämään.

Vastakkain äänestyksessä oli kaupunginhallituksen viikko sitten tekemä päätös, jonka mukaan urheilutalon peruskorjaukseen esitettiin varattavaksi yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.) teki vastaesityksen, jota kannatti muun muassa kokoomuksen Heikki Skyttä.

Äänestyksessä Sepposen esitys sai taakseen 20 ääntä ja kaupunginhallituksen esitys 15 ääntä.

Päätöksen mukaan urheilutalon ylläpitoon päätettiin varata 180 000—200 000 euroa teknisen lautakunnan investointiosan jakamattomista määrärahoista.

Lisäksi päätettiin selvittää urheilutalon julkisivun suojelusta poikkeaminen ja laatia suunnitelma, miten urheilutalon yhteydessä oleva väestönsuoja aiotaan jatkossa järjestää.

Wasa Group Oy:n on määrä aloittaa uuden liikuntahallin rakentaminen ensi vuonna. Uuden hallin on tarkoitus valmistua vuoden 2021 aikana.

Terveydenhoitajan pakeille ajanvarauksella

Kolmetuntiseksi venähtäneessä kokouksessa äänestettiin lisäksi Virtasalmen, Jäppilän ja Naarajärven terveydenhoitajan vastaanottojen uudelleen järjestelyistä.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti terveydenhoitajien pakeille pääsee jatkossa tilaamalla etukäteen ajan.

Ajanvaraustilanteen mukaan terveydenhoitaja on tavattavissa kaikilla kolmella kylällä niin monena päivänä viikossa kuin tarvetta on.

Keskustan Risto Ockenström esitti ja muun muassa Sinikka Riipinen (kesk.) kannatti, että hoitajien vastaanotot olisi säilytetty nykyisellään.

Äänestyksessä Ockenströmin esitys sai taakseen 13 ääntä ja kaupunginhallituksen esityksen taakse asettui 21 valtuutettua.

Vehmaskylän koulun kohtalon hetket ovat käsillä

Kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa ei ole varattu määrärahaa enää koulun syyslukukaudeksi Vehmaskylän kouluun.

-Koulun lopettaminen tulee erikseen vielä valtuuston päätettäväksi. Mikäli valtuusto jostain syystä päätäsi jatkaa koulun toimintaa, sen pitäisi myös päättää uudelleen rahoituksesta, selvensi Sepponen äänestyspäätöstä.

Ockenström esitti ja Riipinen kannatti esitystä, jonka mukaan koulun toiminnan turvaamiseksi talousarvioon olisi varattu määräraha. Esitys sai taakseen 9 ääntä.

Miinusmerkkinen talousarvio

Pitkäksi venyneen kokouksen päätteeksi kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvio, joka painuu 1,1 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Vuosikate 4,8 miljoonaa ei riitä poistoihin.

Ensi vuoden merkittävimpiä investointeja ovat Hiekanpään yläkoulu, Etelä-Savon ammattiopiston tekniikkarakennus ja Virtasalmen koulu ja päiväkoti.

Yhteensä talousarviossa investointeihin on varattu 14,3 miljoonaa.
Investointien vuoksi kaupunki velkaantuu. Vuoden kuluttua kaupungilla on velkaa noin 92,3 miljoonaa euroa.

Verotuloja kaupungille arvioidaan tulevan 67 ja valtionosuuksia 49,4 miljoonaa euroa.

Juttua muokattu klo 8.40: valtuutettu Risto Ockenström (kesk.) esityksen osalta.

Juttua muokattu klo 14: Arto Seppoisen (kesk.) esityksen osalta koskien Vehmaskylän koulupäätöstä.