Hirvensalmen vuoden yrityksessä leipä on iskussa ja juuret syvällä kotikunnassa: ”Paikallisuus on Herkun juttu ja tärkeä osa tarinaa”

Perinteikäs leipomo Järvi-Suomen Herkku sai puolitoista vuotta sitten uudet omistajat, jotka antavat kunniaa työntekijöilleen.

Kalle Haapanen sanoo, että Järvi-Suomen Herkku on ja pysyy Hirvensalmella. Kuva toissa syksyltä, jolloin Haapanen tapasi Suomen yrittäjien puheenjohtajan Mikael Pentikäisen.
Kalle Haapanen sanoo, että Järvi-Suomen Herkku on ja pysyy Hirvensalmella. Kuva toissa syksyltä, jolloin Haapanen tapasi Suomen yrittäjien puheenjohtajan Mikael Pentikäisen.

Hirvensalmen yrittäjät ovat palkinneet vuoden yrityksenä Järvi-Suomen Herkun.
Noin puolitoista vuotta sitten omistajaa vaihtanut perinteikäs leipomo on aina ollut vahvasti hirvensalmelainen ja pysyy sellaisena tulevaisuudessakin.
— Hirvensalmi on Herkun juttu. Paikkakunta on tärkeä osa tuotteiden tarinaa, Kalle Haapanen sanoo.

Haapanen omistaa leipomon yhdessä Ville Haapasen ja Heikki Juonalan kanssa.
Haapalat omistavat myös Haapasen Kotileipomon, jolla on leipomo ja kahvila-myymälä Mikkelin Otavassa.

Hirvensalmelaisleipomon omistavat Kalle ja Ville Haapanen ja Heikki Juonala. Kuva Haapasista on Otavan leipomon laajennusremontista vuodelta 2013.

Kalle Haapanen sanoo, että vuoden yrityksen tunnustus tuntuu hyvältä, mutta on ennen kaikkea kunnianosoitus Herkun neljälle leipurille, jotka pitävät pyörät pyörimässä Hirvensalmella.
— He vastasivat toiminnasta meidän aloittaessa ja ovat jatkaneet hyvää työtä, Haapanen kiittää.

Leipurit pitävät pyörät pyörimässä Hirvensalmella. Kalle Haapanen.

Herkun toiminta on pysynyt samana kuin leipomon perustaja Oiva Torniaisen aikana.
Leivät, joiden tekeminen perustuu yhä vahvasti perinteiseen käsityöhön, ovat ykköstuotteita.
— Leipätuotteet ovat iskussa, joten ei ole ollut tarvetta tehdä mullistavia muutoksia. Kasvua haetaan asiakkaiden suunnalta, Haapanen kertoo.

Leivät ovat Järvi-Suomen Herkun ykköstuotteita. Aihekuva.

Uusimmat uutiset