Pilkille keskiyöllä? Mikkelissä toukat saa mukaan automaatista

Kala-Kalle kehitti palvelun, joka lienee ainoa laatuaan Suomessa. Automaatti toimii kolikolla ja rakennettiin tilaustyönä.

Jaakko Avikainen

Pilkkitoukka-automaatti löytyy mikkeliläisyrityksen ulkoseinästä.
Pilkkitoukka-automaatti löytyy mikkeliläisyrityksen ulkoseinästä.

Mikkeliläinen kalastuksen erikoisliike Kala-Kalle on avannut ulkoseinäänsä pilkkitoukkien automaatin, joka palvelee kalastajia iltaisin ja viikonloppuisin.
- Moni lähtee pilkille aikaisin aamulla tai muina sellaisina aikoina, jolloin liikkeemme on kiinni. Silloin automaatti voi pelastaa toukkatilanteen, yrittäjä Jari Väisänen sanoo.

Automaatti on sähköllä toimiva, tilaustyönä Kala-Kalleen rakennettu laite. Automaattiin syötetään euron kolikko, jonka jälkeen kone sylkee ulos rasiallisen punaisia kärpäsentoukkia.
Automaatin hankintaa Kala-Kallessa mietittiin pitkään, mutta käytännön asiat ratkesivat vasta kuluneella viikolla. Pilkkitoukat tarvitsevat kylmät säilytystilat, joten laite toimii vain pakkasten aikaan.

Yrittäjä pitää automaattia lähinnä asiakkaiden palveluna silloin, kun liike on kiinni.
- Tuskin kyseessä on rahasampo, mutta iloa siitä voi pilkkijöille olla.

Vastaavia, tietyllä kolikolla toimivia pilkkitoukka-automaatteja ei tiettävästi löydy Suomesta muualta. Mikkeliläisidea ei ole aivan ainoa laatuaan, mutta muualla toimintaperiaatteet ovat Kala-Kallen yrittäjän tietojen mukaan toisenlaiset.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.