Karkauspäivänä syntyi kolme vauvaa - Tyllerö on yksi heistä

Pienokaisella ja hänen vanhemmillaan on edessä syntymäpäivän valinta.

Jaakko Avikainen

Elämä edessä. Äiti Minja Käräjämies piti keskiviikkona olallaan kahden päivän ikäistä "Tylleröä" Mikkelin keskussairaalassa.

Minja Käräjämies keinutteli keskiviikkona Mikkelin keskussairaalassa käsivarsillaan kahden päivän ikäistä tyttölasta.

Nuori neiti oli yksi kolmesta sairaalassa karkauspäivänä maailmaan saapuneesta vauvasta.
— Olo on vielä väsynyt, mutta eihän tästä voi olla kuin onnellinen. Urakka on takana ja tyttö sylissä, Käräjämies hymyili.

Pienokaisen tuleva nimi on vielä salaisuus, mutta Käräjämiehet ovat kutsuneet lasta odotusaikana ”Tylleröksi”. Kotona Tylleröä odottaa innokas isoveli.

Tulevina vuosina Käräjämiehillä on edessään syntymäpäivän valinta. Tyllerön virallisia syntymäpäiviä kun pääsee viettämään vain joka neljäs vuosi.

Useimmat karkauspäivänä syntyneet valitsevat juhlapäiväkseen helmikuun viimeisen päivän. Toiset puhaltavat synttärikynttilöitä maaliskuun ensimmäisenä.
— Mehän päästään vähällä, kun synttäreitä tarvitsee viettää vain kerran neljässä vuodessa, Käräjämies vitsailee.
— Jos tyttö on yhtä vaativa kuin isoveljensä, niin synttäreitä saa viettää kahtena päivänä peräkkäin.

Vaikka epävirallisen syntymäpäivän saa valita itse, täysi-ikäisyyden Tyllerö saavuttaa vasta maaliskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2034.

Tyllerö jatkoi keskiviikkopäiväänsä sairaalassa maitoannoksen jälkeisellä ruokalevolla. Kahden ensimmäisen päivän perusteella tuore mikkeliläinen on hyväntuulinen.
— Hän syö ja nukkuu hyvin. Mukavalta näyttää, jos homma jatkuu näin, äiti iloitsee.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.