Mikkelin Kirkkopuiston leikkipaikan peruskorjaus alkaa — Tunnettu vanha riippapihjala kaadettiin uudistusten tieltä

Kirkkopuistossa valmistauduttiin torstaina puolentoista viikon päästä alkavaan peruskorjaukseen kaatamalla suuri riippapihlaja hiekkalaatikon vierestä.

Vesa Vuorela

Kaadettavaksi määrätty riippapihlaja oli merkattu torstaina aamupäivällä punaisella merkillä.

Mikkelin Kirkkopuiston leikkipaikkaa aletaan uusimaan maanantaina 20.8. Uuditustöiden valmistumispäiväksi on ilmoitettu 5.10., mutta Mikkelin kaupungin vihertyöpäällikön Timo Kumpulaisen mukaan on varmempaa luvata, että valmista tulee lokakuun puoleenväliin mennessä.

— Lokakuun viidenteen ehtiminen vaatisi täydellistä aikataulussa pysymistä, ja yhdenkin leikkitelineen pieni myöhästyminen vaikuttaisi koko urakan valmistumiseen, Kumpulainen kertoo.

Leikkipuisto on peruskorjauksen ajan poissa käytöstä, ja se ympäröidään työmaa-aidalla. Leikkipuistoa ei voida avata lapsille ennen kuin se on kokonaan valmis.

Torstaina leikkipuiston laidalta kaadettiin suuri ja vanha riippapihlaja, jonka oksat roikkuivat ennen leikkipuiston hiekkalaatikon yllä. Puun kaataminen oli Mikkelin kaupungin vastuulla, ja sillä valmistettiin tulevia uusistustöitä.

Länsi-Savo kuvasi riippapihlajan torstaina, kun se oli vielä pystyssä ja iltapäivällä, kun sitä ei enää ollut. Jos et pääse katsomaan vaihtokuvaa, voit katsoa sen tästä.

Vastaavia valmistelutoimenpiteitä ei kuitenkaan ole Kumpulaisen mukaan luvassa vaan seuraavan kerran puistossa tehdään töitä vasta varsinaisen urakan alkaessa.

Puu jouduttiin kaatamaan, sillä leikkipuistoon haluttiin lisää tilaa leikkijöille. Lisätilaa haetaan myös korvaamalla vanhat pensasaidat metalliaidoilla, joiden syvennyksiin istutetaan köynnöskasveja.

Omat alueet isoille ja pienille

Tilaa tarvitaan, koska leikkipuisto tullaan jakamaan isojen ja pienten lasten leikkialueisiin. Alueille tulee alustaksi eriväriset hiekkatekonurmet, joiden alle asennetaan joustolaatat. Yhdistelmä on kaupungin viheraluesuunnittelijan Sirpa Vesasen mukaan siistimpi kuin leikkipuistossa tällä hetkellä oleva turvamurske.

Pienempien lasten leikkialueelle on luvassa uudistusten myötä muun muassa kiipeilylinna liukumäkineen ja perinteiset keinut. Kirkkopuiston leikkipaikan rakenteet ovat vuodelta 2001, jolloin se edellisen kerran kunnostettiin.

Leikkipaikan peruskorjaus maksaa hiukan yli 100 000 euroa.