Mies löi toista leikkuulaudalla kasvoihin Mikkelissä – Käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen useista rikoksista puoleksitoista kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen

Mies on tuomittu viime vuosina lukuisia kertoja Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Vesa Vuorela

Etelä-Savon käräoikeus katsoi miehen syyllistyneen kuuteen eri rikokseen. Kuvituskuva.
Etelä-Savon käräoikeus katsoi miehen syyllistyneen kuuteen eri rikokseen. Kuvituskuva.

Mikkeliläismies läimäytti toista miestä leikkuulaudalla kasvoihin riidan päätteeksi Mikkelissä helmikuussa 2019.

Etelä-Savon käräjäoikeuden perjantaina 45 päiväksi ehdottomaan vankeuteen tuomitsema mies kiisti uhrin asunnossa tapahtuneen pahoinpitelyn, mutta uhrin, paikalla olleen todistajan ja uhria hoitaneen lääkärin lausunnot kertoivat toista.

Puisesta leikkuulaudasta iskun saaneen miehen silmäkulmaan tuli verta vuotava haava ja häneltä lohkesi hammas.

Ilma-ase ja veitset mukana myymälässä

Pahoinpitely oli vakavin kaikkiaan kuudesta rikoksesta, joista käräjäoikeus parikymppisen miehen yhteiseen vankeusrangaistukseen perjantaina tuomitsi.

Hän syyllistyi helmikuussa 2019 myös lievään vahingontekoon, näpistykseen, huumausainerikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

Käräjäoikeuden mukaan miehellä oli Mikkelin keskustassa sijaitsevan kauppakeskuksen myymälässä hallussaan kaasutoiminen ilma-ase, mattoveitsi ja liki 30 senttimetriä pitkä veitsi.

Mies tuomittiin lisäksi elokuussa 2018 tapahtuneesta vahingonteosta. Hän oli silloin potkaissut toisen henkilön omistamaa henkilöautoa.

Käräjäoikeus huomioi koventamisperusteena miehen rikostaustan. Mies on tuomittu käräjäoikeudessa lukuisia kertoja viime vuosina.

Tuomio ei ole lainvoimainen.