Katja fanittaa Cheekiä - pyörätuoli ei estä eikä hidasta tätä bändäriä!

Kaikki alkoi siitä, kun Katja Heikkilä kysyi äidiltä, onko keikoilla käynti hänelle mahdollista. Lue innokkaan fanin tarina tästä!

Tiina Knaappila

Katja Heikkilän harrastus sai alkunsa Uniklubista. Hän on käynyt yli 60:llä bändin keikalla. Mäntyharjun kodin seinällä on äidin tekemä fanilakana.

Pyörätuoli ei ole este eikä hidaste, kun Katja Heikkilä lähtee keikoille tai festareille. Yksi suosikeista on Cheek, jonka keikalle Mikkelin jäähalliin Katja menee siskonsa kanssa lauantaina.
Yleensä avustajana on äiti Arja Heikkilä, ja keikoillakäynneistä on tullut koko perheen yhteinen harrastus.

Cheekin Katja näki ensimmäistä kertaa Korian Pioneerifestivaaleilla vuonna 2010, jolloin artisti oli tunnettu, mutta sokka ei ollut ihan irti ja Cheek esiintyi muiden räppäripoikien kanssa iltapäiväohjelmistossa.

Nyt Katja on nähnyt niin Cheekin kuin muutkin suosikkinsa moneen kertaan. Nimmarit on saatu ja yhteisissä kuvissa poseerattu.

Keikoillemeno ei jännitä yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin Katjaa oksetti silkasta jännityksestä.

Livemusiikin Katja keksi teini-ikäisenä kymmenen vuotta sitten, kun hän alkoi kuunnella suomenkielistä rockia soittavaa Uniklubi-bändiä ja kysyi äidiltä, olisiko keikalle meneminen mahdollista.
Musiikki oli aina ollut tärkeää synnytyksessä selkäydinvamman saaneelle mäntyharjulaistytölle, joka liikkui pyörätuolilla. Katja kävi lähikoulua ja aloitti yläkoulun yli yhdeksän keskiarvolla, mutta skolioosileikkaus pisti elämän uusiksi.

Selän vinoutta oli korjattu yhdessä leikkauksessa, mutta kasvun takia operaatio jouduttiin toistamaan. Se ei onnistunut ja leikkaus keskeytettiin.

Katja sai aivovaurion hapenpuutteesta leikkauksen aikana.
– Meille ehdittiin jo todeta, ettei aivotoimintaa ole ja elvytyskielto on tehty, Arja kertoo.

Oli jo mietitty paikkaa, missä Katja loppuelämänsä makaisi, kun hän yli kolmen viikon tajuttomuuden jälkeen heräsi ja sanoi ensimmäiseksi, että Kiss FM ja Anssi Kela. Se soi juuri silloin.

Vastoin leikkauksen jälkeisiä ennusteita Katja oppii koko ajan uutta. Vaikka ajantaju hämärtyy ja tulee muistihäiriöitä, harjoittelu auttaa. Ja musiikki.

Katja tutkii keikkakalentereita netistä ja suunnittelee keikoille menoa, mikä on äidin mukaan loistavaa harjoitusta.
Liput on varattu Dingo-musikaaliin Tampereelle, Cheekin toiseen Alpha Omegaan Helsingissä ja brittiläisen Musen keikalle kesäkuussa.

Ensimmäinen Uniklubin livekeikka oli Kuopiossa, jossa Katja kävi koulunsa loppuun. Se oli järjestetty abeille, mutta tilaa jäi ja Katja pääsi eturiviin.

Hänestä tuli Uniklubin uskollinen kuuntelija, joka matkusti kerran äidin kanssa junalla suoraan edelliselta keikalta Kuopiosta seuraavalle keikalle Turkuun – kuin paraskin bändäri.

Hän laskee nähneensä 60 Uniklubin keikkaa, mutta yhtye jäi vähemmälle huomiolle, kun Katjan suosikkibasisti jätti bändin ja oma musiikkimaku laajeni.

Osassa keikkapaikkoja ja festareita pyörätuolit on otettu hyvin huomioon, osassa ei mitenkään. Katja ostaa lipun pyörätuolikatsomoon, jos sellainen on, muuten normaalin kenttäpaikan.

Arjan mukaan ramppitasot pyörätuoleille ovat viime vuosina lisääntyneet keikkapaikoilla. Cheekin Mikkelin keikalle on Katjalla on tavallinen paikka.

Katja käy paljon Hartwall Arenalla, Tampere-talossa ja Pakkahuoneella. Hän on istunut seitsemän tuntia vesisateessa Kaisaniemen konsertissa, ja viltti päällä Visulahden juhannuksessa – vaikka enimmäkseen keikoilla on hyvät säät.

Katja Heikkilä

27-vuotias pyörätuolia käyttävä livemusiikin kuuntelija.
Käynyt keikoilla Kuopiosta Hankoon.
Kotoisin Mäntyharjusta, asuu nyt Invalidiliiton yksikössä Tampereella.
Suosikit: Cheek, Happoradio, Reckless Love, Apulanta, Negative, Muse ja Bon Jovi.
Inhokit: Antti Tuisku, Jari Sillanpää ja Yön Olli.
Harrastaa myös monipuolisesti urheilun katsomista, suosikkilajit lento- ja koripallo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.