Essoten alueelta löytyi viisi uutta koronavirustapausta – Yhteensä alueella on tiedossa 26 sairastunutta

Koko Suomessa on todettu tiistain tietojen mukaan 1 384 tartuntaa.

Taru Hokkanen

Essoten alueella on todettu lisää koronavirustapauksia.
Essoten alueella on todettu lisää koronavirustapauksia.

Essoten alueella on tiistain tietojen mukaan löytynyt kaikkiaan 26 koronaviruksen johdosta sairastunutta. Löydettyjen tapausten määrä on siis kasvanut viidellä eilisestä eli maanantaista.

– Kaikkien sairastuneiden tartuntaketjut on selvitetty, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Yhteensä Suomessa on todettu 1 384 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tapauksien määrä on lisääntynyt 71:llä eilisestä, jolloin tapauksia kerrottiin olevan 1 313.

Todellinen sairastuneiden määrä on käytännössä huomattavasti suurempi, koska kaikkia oirehtivia ei testata. Vaikka koronavirus voi aiheuttaa kuoleman, osa tartunnoista on täysin tai lähes oireettomia.

THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Vahvistetuista tartunnoista nyt tasan 52 prosenttia on todettu miehillä.

Husin alueella lähes 900 todettua tartuntaa

THL:n tietojen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on varmistunut 896 koronavirustartuntaa. Esimerkiksi Pirkanmaalla määrä on puolestaan 106, Pohjois-Pohjanmalla 58 ja Varsinais-Suomessa 57.

Uusimaa on eristetty koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Eristys jatkuu 19. huhtikuuta asti. Poliisi aloitti Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvonnan viikonloppuna, kun vuorokausi vaihtui lauantaiksi.

Suomessa todettu 13 koronakuolemaa

Eilisten tietojen mukaan Suomessa on todettu 13 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa. Näistä kymmenen on tapahtunut Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Kuopion, Oulun ja Tampereen yliopistollisten sairaaloiden erityisvastuualueilla kuolemia on ollut yksi kussakin.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita puolestaan kerrottiin eilen olevan 143, ja tehohoidossa kerrottiin olevan 49 potilasta.

Tietojen odotetaan päivittyvän myöhemmin tiistaina.