Toiveissa satoja vuodepaikkoja ja ravintoloita Saimaan rannalle Puumalaan — Pistohiekan matkailukaava enää valtuustosinettiä vaille

Pistohiekan kaavaa on työstetty vuosikausia, mutta nyt valmistuminen on lähellä. Puumalan kunta ja metsähallitus etsivät Saimaan hiekkarannalle matkailuyrittäjiä.

Pistohiekan alueelle halutaan nykyistä enemmän matkailua. Kaava-alueella on tällä hetkellä tanssilava ja kahvila.
Pistohiekan alueelle halutaan nykyistä enemmän matkailua. Kaava-alueella on tällä hetkellä tanssilava ja kahvila.

Vuosia työstetty Pistohiekan ranta-asemakaava on vihdoin valmistumassa Puumalassa.
Hiekkarannastaan kuuluisan alueen omistavat kunta ja Metsähallitus, jotka ovat jo kauan suunnitelleet Saimaan rannalle nykyistä enemmän matkailua. Alueella on tällä hetkellä tanssilava ja kahvila.

Kaavan mukana alueelle on tulossa noin 20 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Käyttötarkoituksena on esimerkiksi majoitusta, ravintoloita ja kokoustiloja. Vuodepaikkoja kaavassa on 700 kappaletta.
Puumalan kunnanhallitus on hyväksynyt kaavan. Kunnanjohtaja Matias Hilden uskoo, että 2. toukokuuta kokoontuva kunnanvaltuustokin on kaavan takana.

Puumalan kunta ja Metsähallitus ovat maanomistajina sitoutuneet infrastruktuurin rakentamiseen ja markkinointiin, mutta veturiksi Pistohiekka tarvitsee yrittäjää tai yrittäjiä, jotka ovat valmiita investoimaan alueen rakentamiseen.
Hildenin mukaan yrittäjää etsitään parhaillaan.
– Verkot ovat vesillä.

Kunnanjohtaja korostaa, ettei kunta lähde matkailutoimijaksi, mutta voi tarjota Pistohiekalla todella hyvät puitteet innovatiiviselle matkailun liiketoiminnalle.
— Puhtaudestaan tunnetulla Saimaalla on kansallisesti erittäin hyvä maine, mitä kannattaa viedä entistä enemmän myös ulkomaiden suuntaan. Puumala on jo nyt Suomen suosituimpia loma-asumisalueita ja Pistohiekka Saimaan sydämessä on luontoon keskittyvässä matkailussa vahvuustekijä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.