Mikkelin torille pystytettiin tänä vuonna 22-metrinen joulukuusi — Virallinen joulunavaus on Mikkelissä lauantaina

Tämän vuoden kuusi kaadettiin Rantakylästä, kaupungin omilta mailta.

Jaakko Avikainen

Joulukuusi nousi tänä vuonna torille melko nopeasti.
Joulukuusi nousi tänä vuonna torille melko nopeasti.

Joulu lähestyy päivä päivältä. Yksi varma joulun merkki on se, että Mikkelin tori sai jälleen oman joulukuusen.

Kuusi tuotiin omalle paikalleen torin Raatihuoneenkadun puoleiselle sivustalle eli kaupungintalon päätyyn keskiviikkona aamupäivällä. Nosturi hilasi kuusen pystyyn niin, että se oli pystyssä ennen kello kahtatoista.

Tänä vuonna kuusta varten jouduttiin tekemään uusi reikä torille tulevan esiintymislavan takia. Kuusi sujahti kuitenkin sitä varten tehtyyn reikään melko helponnäköisesti.

Voit katsoa videon joulukuusen pystyttämisestä tästä

Tämän vuoden kuusi kaadettiin Rantakylästä, kaupungin omilta mailta. Se on noin 22 metriä korkea, kertoo Mikkelin kaupungin metsäpalveluesimies Hanna Kangasaho.

Jouluvalot kuuseen asetetaan todennäköisesti torstaina tai perjantaina. Asia riippuu pelastuslaitoksen kiireistä, sillä valojen asentamiseen tarvitaan tikasautoa. Lisäksi kuusen eteen tulee Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan järjestämä seimikuvaelma.

Lauantaina on virallinen joulunavaus

Virallinen joulunavaus on Mikkelissä ensi lauantaina 24.11. ja silloin torin kuusessakin on jo viimeistään jouluvalot.

Joulunavauksen kunniaksi ensimmäinen tunti toriparkissa on lauantaina maksuton ja myös kaduilla parkkipaikat ovat maksuttomia kahden tunnin ajan.

Virallinen joulutapahtuma alkaa kauppakeskus Stellassa kello 9, jossa joulupukki on tavattavissa. Kello 10 Stellaan sytytetään jouluvalot. Lisäksi kauppakeskuksessa kuullaan Kastanjakuoron laulamia joululauluja.

Kello 10.30 Tuomiokirkon portailta lähtee joulukulkue kohti toria. Torin lavalla on jouluista ohjelmaa kello 11—11.30. Lavalla kuullaan muun muassa joulupukin terveiset ja nähdään katkelma Mikkelin teatterin Saiturin joulu -esityksestä.

Torilta joulupukki siirtyy kauppakeskus Akseliin, jossa pukki on tavattavissa Tonttulan konttorissa klo 13—15 välisenä aikana.

Juttua korjattu 22.11. kello 8.09: Joulunavaustapahtuma on lauantaina 24.11.