Saammeko esitellä: Tässä on kuuluisa karkulaiskolmikko — kiltti Wiski-vuohi, ylisosiaalinen Keijo-aasi ja persoonallinen Poju-poni

Mäntyharjulaisen eläinkolmikon yhteinen, valtavaan suosioon noussut karkuretki on enää huvittava muisto. Katso video ja kuvia vuohen, aasin ja ponin leppoisasta elämästä kotioloissa.

Tanja Rihu

Vapaana elävä Wiski käy usein moikkaamassa Pojua ja Keijoa aitauksessa. Omistaja kuvailee Wiski-vuohta erittäin kiltiksi, Keijo-aasia ylisosiaaliseksi ja Poju-ponia vahvaksi persoonaksi.
Vapaana elävä Wiski käy usein moikkaamassa Pojua ja Keijoa aitauksessa. Omistaja kuvailee Wiski-vuohta erittäin kiltiksi, Keijo-aasia ylisosiaaliseksi ja Poju-ponia vahvaksi persoonaksi.

Juttu mäntyharjulaisen vuohen, aasin ja ponin yhteisestä karkuretkestä kimposi viikonlopun aikana valtavaan suosioon Länsi-Savon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
Lisäksi juttuun liitetty video kiipesi Youtubessa Nousussa-listan kärkeen. Näyttökertoja on ollut kymmeniä tuhansia.

Itse julkkikset, siis Wiski-vuohi, Keijo-aasi ja Poju-poni, eivät tiedä suosiostaan mitään. Lyhyeksi jääneen karkuretken jälkeen elämä kotona on jatkunut ihan ennallaan, siis leppoisasti.
Kolmikko on osa Taru Vanhasen eläinkatrasta, johon kuuluu lisäksi kaksi minipossua, kaksi koiraa, kaksi ankkaa, neljä kissaa ja yksi sonnivasikka.
– Ne ovat kaikki ihan tavallisia kotieläimiä. Tai ehkä enemmän lemmikkejä, Vanhanen naurahtaa.

Tanja Rihu

kolmikko_aasi.jpg

Wiski-vuohi elää kotipihallaan vapaana ja tulee heti tervehtimään. Vuohi on ollut Vanhasella viisi vuotta, mutta sen enempää iästä ei ole tietoa.
– Vanha se joka tapauksessa on. Erittäin kiltti vanha rouva.
Wiski viettää kylmät talvet tallissa, mutta muulloin vuohi päivystää talon kuistilla, jossa sillä on oma nojatuoli.
– Minun perässä se kävelee täällä ja lähtee mielellään mukaan lenkille, jos vain pääsee.

Kuuluisa karkuretki oli Wiskin ja aitauksessa elävien Keijo-aasin ja Poju-ponin ensimmäinen, ja toivottavasti viimeinen, yhdessä.
Kolmikko on viihtynyt aiemminkin hyvin yhdessä. Vuohi käy usein moikkaamassa kavereitaan aitauksessa ja lähtee tälläkin kertaa mukaan vierailulle.
Kohta kaksivuotiasta Keijoa Vanhanen kuvailee ylisosiaaliseksi persoonaksi ja on oikeassa. Aasi työntää heti päätä syliin.
– Se on kuin sylikoira, Vanhanen sanoo.
Kolmikon tuorein tulokas on 7-vuotias Poju, joka tuli Vanhaselle vasta tänä kesänä. Ponin katse on paljon epäilevämpi kuin kahdella muulla kaverilla.
– Poju on hyvin tyypillinen poni, vahva persoona pienessä paketissa, Vanhanen sanoo.

Tanja Rihu

kolmikko_poni.jpg

Vanhanen on iloinen, että eläinkolmikon karkuretki päättyi hyvin ja ohikulkijat suhtautuivat karkulaisiin niin hienosti. Eläimet eivät ehtineet kulkea viereisellä asfalttitiellä kuin paria sataa metriä, kun videonkin kuvannut Timo Nyholm toi kolmikon kotiin.
– Onni oli mukana, etteivät ehtineet kauemmas. Tie on mutkainen ja autoja liikkuu paljon.

Omistaja sai itsekin tiedon eläintensä karkuretkestä sosiaalisesta mediasta, kun facebookissa tuli vastaan Sami Hahlin ottama kuva tutusta kolmikosta. Vanhanen lähti heti kotia kohti ja oli paikalla noin kymmenessä minuutissa.
Tarinan suosio ja julkisuus yllättivät totaalisesti.
– Siitä olen iloinen, että ihmiset ovat ottaneet karkuretken niin hyvin vastaan ja ymmärtäneet, että eläinten kanssa ei vaan voi välttyä vahingoilta.

Tanja Rihu

kolmikko_vuohi1.jpg

Tanja Rihu

kolmikko6.jpg

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.