Mäntyviisuihin tehtiin kymmeniä sanoituksia - seuraavaksi alkaa sävellyskisa

Sanoitukset julkaistaan verkossa viikolla 10. Sieltä voi valita mieleisensä sanoituksen ja tehdä siihen sävellyksen.

Tanja Rihu

Mäntyharjusta ja etenkin keskustaajamasta tehdään yhdessä viihtyisämpää paikkaa.

Mäntyharjun kansalaisopiston Mäntyviisut -kilpailu alkoi menestyksekkäästi.

Ensimmäisen vaiheen sanoitusosuus keräsi yli neljäkymmentä sanoitusta, joita maaliskuussa alkavassa sävellysosuudessa sävelletään kappaleiksi, Mäntyharjun kansalaisopiston rehtori Heli Tirri kertoo tiedotteessa.

Sanoituksia on elämän eri alueilta ja ne käsittelevät muun muassa Mäntyharjua kotiseutuna tai loma-asukkaan näkökulmasta, luontoa, rakkautta, kotimaata, ajankohtaisia huolia ja iloja sekä elämän kulkua.

Sanoituksista huokuu Tirrin mukaan erilaisia musiikillisia tyylilajeja.

Mäntyviisut -idean äiti Annamari Niskanen on sekä kansalaisopiston runokurssin että peruskoulun äidinkielenopettaja. Kansalaisopiston runokurssin yhteydessä annettiin sanoitusopetusta, jossa oli vierailijaopettajana sanoittaja Lasse Wikman.

Kuka tahansa sai jättää oman sanoituksensa kilpailuun, joten sanoituksia on tullut kaiken ikäisiltä.

Sanoitukset julkaistaan viikolla 10 osoitteessa www.mantyharju.fi/mantyviisut. Sieltä voi valita mieleisensä sanoituksen ja tehdä siihen sävellyksen.

Sävellys on jätettävä viimeistään 31.5.2016 kello 15. Tarvittaessa tukea saa Mäntyharjun kansalaisopiston sävellys- ja soitinnusklinikalta.

Kilpailu huipentuu 7.5.2017 pidettävään kilpailuiltaan, jossa valitaan voittajakappale. Tätä ennen kappaleet sovitetaan ja kansalaisopiston ryhmät harjoittelevat ne esitystä varten.

Kilpailu on osa Suomi 100 -vuotta juhlallisuuksia.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo