Hotelli Savonsolmulle ei ole löytynyt ostajaa – Neuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina

Konkurssihallinto toimittaa vielä tänään tiistaina konkurssin raukeamisesityksen Etelä-Savon käräjäoikeuteen.

Arja Reinikainen

Hotelli Savonsolmulle ei ole löytynyt ostajaa. Irtaimisto on myyty, ja kiinteistö seisoo tyhjänpanttina Pieksäjärven rannassa.
Hotelli Savonsolmulle ei ole löytynyt ostajaa. Irtaimisto on myyty, ja kiinteistö seisoo tyhjänpanttina Pieksäjärven rannassa.

Hotelli Savonsolmun myyntineuvottelut Pieksämäellä ovat päättyneet tuloksettomina, kertoi Hotelli Pieksämäki Oy:n konkurssipesän hoitaja, asianajaja Pekka Tuppurainen.

Ongelmalliseksi pesän selvittelyssä ovat nousseet omistussuhteet.

Kiinteistö Oy Savonsolmu on tontinvuokraoikeuden haltija ja omistaa tontilla olevan hotellirakennuksen. Kiinteistö Oy Savonsolmun osakkeet omistaa sataprosenttisesti konkurssissa oleva Hotelli Pieksämäki Oy.

– Osakekaupan myötä kauppaa olisivat jääneet rasittamaan kaikki Kiinteistö Oy Savonsolmun vastuut. Tähän yhtälöön ei löytynyt sellaista ratkaisua, että siihen olisi saatu Kiinteistö Oy Savonsolmun suurimman velkojan hyväksyminen, kertoo Tuppurainen.

Tuppurainen toteaa, ettei kiinnostuneelta ostajataholta ole saatu selkeää tarjousta, jonka pohjalta oikeasti olisi päästy Kiinteistö Oy Savonsolmun suurimman velkojan ja muiden velkojien kanssa hakemaan yhteisymmärrystä ja ratkaisua pattitilanteeseen.

Hotellin irtaimisto on myyty nettihuutokaupalla.

– Olosuhteet huomioon ottaen lopputulos oli kohtuullinen, toteaa Tuppurainen.

Tuppuraisen mukaan konkurssihallinto on viime vuoden lopulla lähettänyt suurimmille velkojille tiedustelun, joka koskee konkurssikustannusten vastattavaksi ottamista.

– Asetettuun määräaikaan 11. tammikuuta mennessä kukaan velkojista ei ole ilmoittanut ottavansa vastatakseen konkurssikustannuksista, joten konkurssihallinto toimittaa tänään konkurssin raukeamisesityksen Etelä-Savon käräjäoikeuteen, kertoo Tuppurainen.