Mäntyharju nostaa talvimatkailua valokeilaan — kunta pestaa tubettajan ja perustaa oman videokanavan: ”Meillä on erinomaiset ladut, luistelureitit ja kohta tekojäärata”

Kunta etsii tubettajaa kertomaan Mäntyharjun talvesta. Markkinointikampanjalla korostetaan, että kesäkunnassa on elämää myös talvella.

Mäntyharjussa on monipuoliset pyöräilyreitit, jotka sopivat myös talvipyöräilyyn.

Mäntyharjun kunta lanseeraa uuden markkinointikampanjan, jolla halutaan nostaa valokeilaan talvimatkailun mahdollisuuksia.

Pääroolissa kampanjassa ovat tubettaja ja Mäntyharjun oma tubekanava. Kunta pestaa tubettajan kertomaan paikkakunnan talvesta videoilla, jotka julkaistaan kunnalle perustettavalla yuotube-kanavalla.

— Youtuben avulla voi tuoda asioita esille muun muassa nuorille, joiden tavoittaminen on perinteisten medioiden kautta vaikeampaa, kertoo Mäntyharjun markkinoinnista vastaavan Mäntyharjun seudun elinkeinoyhtiö Mäsekin toimitusjohtaja Eveliina Mäenpää.

Tanja Rihu

Mäntyharjun ensilumenlatu on otettu käyttöön syksyllä 2015. Kuva on viime talvelta.

Tubettaja voi olla Mäntyharjun vakioasukas, vapaa-ajan asukas tai kuka tahansa, jonka sydän sykkii Mäntyharjulle. Tavoitteena on, että tubettaja kertoo omasta näkökulmastaan, millaista elämä Mäntyharjussa on talvisin.

Esille voi nousta niin normaali arki, talviaktiviteetit kuin muutkin talven tarjoamat mahdollisuudet.
Tubettajalle maksetaan videoiden tekemisestä korvaus.

Tubettajan pestiin haetaan videolla, jonka voi lähettää 14. lokakuuta mennessä. Hakuvideolla tärkeintä on kertoa, miksi juuri hakija on paras henkilö Mäntyharjun tubettajaksi.

Tubettajalle maksetaan videoiden tekemisestä korvaus.

Mäntyharju tunnetaan kesäkuntana ja mökkipitäjänä, jossa elämä hiljenee talveksi. Mielikuvaa halutaan muuttaa.
— Vilkkaan kesäsesongin lisäksi Mäntyharjussa on elämää ja palveluita tarjolla laajasti myös talvella, Mäenpää muistuttaa.

Eveliina Mäenpää korostaa, että esimerkiksi talviseen liikuntaan on kunnassa hyvät mahdollisuudet.
— Meillä on erinomaisesti ylläpidetyt ensilumenlatu, jääladut, retkiluistelupaikat ja talvipyöräilyreitit. Lisäksi urheilualueelle valmistuu syksyn aikana tekojäärata, joka lisää talviurheilun mahdollisuuksia entisestään, Mäenpää luettelee.

Pyhäveden jäälle on joka talvi aurattu retkiluistelurata. Kuva on Kuusaanlammmelta.

Tubekanavan avaaminen on osa laajempaa #elamaamyostalvella -markkinointikampanjaa, jota on ideoitu yhdessä mäntyharjulaisten matkailuyrittäjien kanssa.

Kampanja näkyy tubevideoiden lisäksi myös muualla sosiaalisessa mediassa ja muussa mainonnassa.

Tubettajan hakuvideon voi lähettää osoitteeseen eveliina.maenpaa@mantyharju.fi 14.10.2018 mennessä.

Luetuimmat