Majatalo Pinus on kestittänyt yöpyjiä seitsemän vuotta — merkkipaalua juhlitaan tapahtumalla, jossa on tarjolla ilmaiseksi 10 leffaa

Kotoisassa leffatapahtumassa katsotaan suomalaisia ja paikallisia elokuvia Mäntyharjun Työväentalolla.

Tanja Rihu

Majatalon Pinuksen isäntäpari Panu Martiskainen ja Titta Kyllönen järjestävät kotoisan leffatapahtuman Mäntyharjun työväentalolla.

Mäntyharjulainen B&B Pinus täyttää tulevana sunnuntaina tasan seitsemän vuotta.
Entisessä ratamestarin talossa toimiva Titta Kyllösen ja Panu Martiskaisen majatalo otti ensimmäiset asiakkaansa vastaan 30. heinäkuuta 2010.
— He olivat kaksi norjalaista pariskuntaa, Kyllönen muistaa.
Nyt Pinuksessa on päärakennuksessa kaksi ja aitoissa kaksi huonetta eli tilaa kahdeksalle yöpyjälle. Majoitustoiminta on pidetty tarkoituksella pienimuotoisena, jotta paikka pysyy rauhallisena ja kodikkaana.
— Oikeastaan itsepäisesti on juurrutettu toimintaan oma linja. On ihana juttu, että asiakkaita on riittänyt, yrittäjät sanovat.

Kotoisasti, mutta omalaatuisesti seitsemän vuoden merkkipaalua myös juhlitaan. Yrittäjät järjestävät maksuttoman leffatapahtuman, jossa katsotaan 10 elokuvaa.
Osa leffoista on muutaman minuutin lyhytelokuvia ja toiset pidempiä, mutta kaikki elokuvat on tehty joko paikallisin tai vähintään suomalaisin voimin.
Tapahtumaan on valittu hieman harvinaisempia leffoja, joiden takaa löytyy Pinuksen yrittäjien ystäviä. Mäntyharjulaista osaamista edustavat esimerkiksi Jari Pollarin ja Kaija Juurikkalan sekä majatalon isäntä Martiskaisen elokuvat.
— Halusimme, että kaikki leffat liittyvät sekä läheisesti meihin että suomalaisuuden kautta Suomen juhlavuoteen, Kyllönen perustelee.

Tapahtumapaikkana on Mäntyharjun entinen elokuvateatteri eli Mäntyharjun Työväentalo, joka sijaitsee lähellä Pinusta. Elokuvat näytetään dvd-tallenteilta valkokankaalle heijastettuina.
Tekijät esittelevät itse osan elokuvista, joten paikalle saapuvat ohjaajat Pekka Lehto ja Mika Purola sekä kuvaaja ja tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen.
Työväentalolla on myynnissä kahvia, kahvileipiä ja mäntyharjulaisista raaka-aineista valmistettua jauhelihakeittoa. Martikainen ja Kyllönen korostavat, että leffatapahtumaan ovat kaikki tervetulleita, vaikka vain yhden leffan ajaksi tai koko päiväksi.
— Se on meidän näköinen juhla eli rento ja kotoisa tapahtuma, jossa jokainen voi mennä ja tulla miten haluaa.

Leffatapahtuma Mäntyharjun Työväentalolla sunnuntaina 30. heinäkuuta kello 12 – 18. Ohjelma löytyy Pinuksen Facebook-sivuilta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.