"Kaiken kaikkiaan karmea juttu" – Mikkelin kaupunki aikoo tarkastaa Rokkalan vanhan meijerin turvajärjestelyt, mutta mikään järjestelmä ei ole aukoton, muistuttaa tekninen johtaja Jouni Riihelä

Maanantaina nuori aikuinen putosi Rokkalan meijerirakennuksen katon läpi ja loukkaantui. Pelastuslaitos joutui pelastamaan hänet rakennuksesta. Kaupunki aikoo parantaa rakennuksen turvajärjestelyjä. Alueella liikkuminen on kielletty.

Taru Hokkanen

Vanha meijeri sijaitsee Mikkelin Rokkalassa, Porrassalmenkadulla.
Vanha meijeri sijaitsee Mikkelin Rokkalassa, Porrassalmenkadulla.

Kaupunki aikoo tarkastaa Rokkalan vanhan meijerin turvajärjestelyt maanantaina tapahtuneen onnettomuuden takia.

Länsi-Savo kertoi tapauksesta, jossa nuori aikuinen putosi Rokkalan vanhan meijerin katon lasirakenteiden läpi meijerin sisätiloihin.

Pudonnut loukkaantui. Pelastuslaitos joutui hakemaan loukkaantuneen sairaalahoitoon. Loukkaantunut oli pudotessaan katolla luvatta.

– Kaiken kaikkiaan karmea juttu, rehellisesti sanottuna. Ei näin saisi käydä, Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä kommentoi tapausta.

Kaupunki on pyrkinyt parantamaan rakennuksen turvallisuutta muun muassa asentamalla tikapuiden alapäihin kiipeämistä hankaloittavia levyjä.

Onko nyt luvassa lisätoimia?

– Tilapalvelu käy siellä säännöllisesti, mutta varsinaista vartiointia alueella ei ole. Tapauksesta viisastuneena siellä pitää käydä useammin ja varmistaa, ettei esimerkiksi katolle pääse helposti. Pitää tarkastaa ne tikapuiden levytykset ja ovien lukot.

Toisaalta Riihelä toteaa, ettei mikään järjestelmä ole aukoton.

– Sellaista turvajärjestelmää ei voida tehdä, ettei sinne pääsisi. Itsekin olen ollut joskus pieni poika, niin tiedän, että aina sitä paikkoihin pääsee, kunhan yritys vain on kova.

Alueella liikkuminen on kiellettyä

Meijerirakennus suljettiin vuonna 2015. Pelastuslaitos muistutti tapauksesta kertoessaan, että luvaton liikkuminen alueella on ehdottomasti kielletty muun muassa turvallisuusriskin takia.

Luvattomasti alueella liikkuvat siis ottavat tietoisen riskin ja ovat itse vastuussa itsestään.

– Ihan maalaisjärjellä pitäisi tajuta, että siellä ei pitäisi olla. Asia olisi eri, jos tällainen onnettomuus tapahtuisi vaikkapa puistossa tai kevyen liikenteen väylällä.

Meijerin alueella liikkuu silti ihmisiä. Muun muassa Yle Mikkeli kertoi sunnuntaina ilmestyneessä jutussaan meijeristä yhtenä hylättynä kaupunkiseikkailukohteena.

Kaupunki tulee tulevaisuudessa purkamaan huonokuntoisen meijerirakennuksen. Paikalle rakennetaan asuntoalue.

Purkuaikataulusta ei ole vielä tietoa, sillä asuntojen rakennustilalle ei ole tällä hetkellä välitöntä tarvetta.

Tällä hetkellä osa tiloista on tyhjillään ja osassa on varastoja tai yrityksiä.

– Tilat siellä ovat edullisia, kun ne eivät tosiaan ole mitään priimaa.

Vanhan meijerin alueella on viime vuosina ollut myös ilkivaltaa ja sen kellarikerroksessa on sytytetty esimerkiksi huonekaluja tuleen.