Ely-keskus keskeytti kilpailutuksen teiden kunnostuksesta Hirvensalmella, Mikkelissä ja Mäntyharjussa: kaikki tarjoukset liian kalliita

Keskeytetyt hankinnat ovat osa ely-keskuksen ja Väyläviraston pilottihanketta. Pilottia jatketaan kilpailutuksen keskeytymisestä huolimatta.

Anne Kokkonen

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely) keskeytti tiestön kunnostukseen liittyvän urakkakilpailutuksensa.

Ely-keskus tiedotti kesäkuussa käynnistävänsä kilpailutuksen Hirvensalmella Hämeenmäen ja Väisälänsaaren maanteiden, Mikkelissä Ihastjärven maantien kelirikkokunnostuksien sekä Mäntyharjussa Virranmäki–Jaala-maantien uudelleenpäällystämisen esitöistä.

Kilpailutus keskeytettiin, koska kaikki määräaikaan 11.7. mennessä tulleet tarjoukset ylittivät merkittävästi käytettävissä olevat määrärahat.

Keskeytetyt hankinnat ovat osa ely-keskuksen ja Väyläviraston pilottihanketta. Hankkeessa tutkitaan, miten tienkorjausurakoiden hankintaa pitäisi muuttaa, jotta paikalliset infra-alan yritykset voisivat osallistua kilpailutuksiin nykyistä helpommin.

Pilottia jatketaan keskeytyneistä hankinnoista huolimatta.

Mäntyharjussa sijaitsevan Virranmäki–Jaala-maantien eli Jaalantien kunto on herättänyt lähivuosina tuohtumusta paikallisissa. Vuonna 2018 Jaalantielle vaadittiin asfaltointia adressilla, johon tuli yhteensä 345 allekirjoitusta. Tuolloin Pohjois-Savon ely-keskus ilmoitti, että tien uudelleenpäällystämiseen ei ole rahaa.

Luetuimmat