Mikkeliläinen Henri Heikkinen ehti väistää Ristiinassa ohituskaistalla vastaan tullutta pakettiautoa, mutta osui autoon jota oli ohittamassa — Poliisi kaipaa tietoja sinisestä pakettiautosta

Vastaantulijoiden ohituskaistalla ajanut pakettiauto aiheutti kahden auton törmäyksen ja poistui paikalta tarkistamatta tilannetta keskiviikkona Ristiinassa. Sinisestä pakettiautosta kaivataan havaintoja.

Taru Hokkanen

Vaaratilanne aiheutui, kun pakettiauto lähti ohittamaan kääntyvää autoa vastakkaisen suunnan ohituskaistan kautta.
Vaaratilanne aiheutui, kun pakettiauto lähti ohittamaan kääntyvää autoa vastakkaisen suunnan ohituskaistan kautta.

Keskiviikkona Lappeenrannantiellä koettiin todellinen läheltä piti -tilanne, kun mikkeliläinen Henri Heikkinen ajoi Ristiinaa kohti. Heikkinen ohitti kahta henkilöautoa Löydön suoralla olevalla ohituskaistalla noin kello 17, kun hän yhtäkkiä näki vastaan tulevan sinisen pakettiauton pienen mäen jälkeen.

— Etelän suunnasta tullut pakettiauto ohitti mäen nyppylällä kääntyvää ajoneuvoa vasemmalta puolelta, vastaantulijoiden ohituskaistaa käyttäen. Itse en edes kääntymässä ollutta autoa nähnyt siinä tilanteessa, Heikkinen sanoo.

Aikaa väistöön ei ollut paljon, ja Heikkinen joutui ohjaamaan autonsa oikeaan viereiselle kaistalle, jolla ajoivat hänen ohittamansa autot. Hän onnistui väistämään pakettiauton, mutta osui ohittamaansa autoon.

Tilanteessa oli katastrofin ainekset, sillä kahden auton osumasta olisi helposti syntynyt viiden auton kolari. Kukaan ei onneksi loukkaantunut. Autoihin tuli törmäyksestä naarmuja, mutta isommilta vahingoilta vältyttiin.

Pakettiauton kuljettajan käytös ihmetyttää

Tilanteesta teki erikoisen se, että pakettiauto oli pysähtynyt hetkeksi, mutta jatkanut sitten matkaa ilman tarkastamatta tapahtunutta sen kummemmin.

— Onko sitten, että kuski ei ole huomannut osumaa ja luullut että selvittiin ilman osumaa. Se on positiivisin ajatus siinä, Heikkinen miettii.

— Jos pakettiauton kuski tunnistaa itsensä, niin voisi ilmoittautua, sanoo Heikkinen.

Rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen vahvistaa tapahtuneen. Poliisipartio kävi tapahtumapaikalla, mutta sinisen pakettiauton rekisterinumeroa tai muita tietoja ei ole.

Tilanteesta ei ole tehty rikosilmoitusta. Törmänneiden autojen kuskit sopivat asian toistensa kanssa paikan päällä.

— Pakettiauton kuljettaja kiinnostaa, sillä pakettiauton kuskihan tässä on syyllinen kaikkeen ja tässä väärin on tehnyt, Venäläinen sanoo.

Venäläinen ihmettelee pakettiauton kuljettajan käytöstä, sillä tällaisessa tilanteessa olisi velvollisuus käydä tarkistamassa, kävikö tilanteessa mitään.

Venäläinen sanoo kuitenkin, että on mahdollista, ettei pakettiauton kuljettaja havainnut törmäystä.

Heikkinen on edelleen hieman hämmentynyt tapahtuneesta.

—  Jututin kääntyvän auton kuskia, joka kertoi, että hän oli havainnut takaa tulevan auton ja laittanut ajoissa vilkun päälle. Kuski asuu ilmeisesti lähistöllä ja hän kertoi, että samassa paikassa on ollut ennenkin vaaratilanteita, Heikkinen sanoo.