Asuntomessujen avajaisissa oli leppoisa tunnelma — messukävijöiltä sataa kehuja Kirkonvarkaudelle

Väkeä saapui avajaisiin runsaasti.

Risto Hämäläinen

Asuntomessujen avajaispäivä veti väkeä.
Asuntomessujen avajaispäivä veti väkeä.

Asuntomessujen avajaispäivä veti runsaasti väkeä. Satoja ihmisiä jonotti messuportilla jo aamukymmeneltä odottamassa messujen alkua.
Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) avasi Asuntomessut Asukasareenan lavalla. Puolenpäivän aikaan esiintynyt Stig nosti hymyn monien huulille ja innosti osan kävijöistä ottamaan tanssiaskeleitakin.

Ulkomuodoltaan erikoisimpiin kohteisiin kuuluva Wave sai kävijöiltä runsaasti kehuja.
— Wave yllätti minut täysin. Olin nähnyt siitä kuvia jo etukäteen, mutten uskonut, että se olisi luonnossa yhtä hieno kuin kuvissa. Wave oli kuitenkin vielä upeampi, hehkuttaa Muuramesta saapunut Anu Tuominen.
Puoliso Antti Tuominen on samaa mieltä.
— Rakennus istui hyvin maisemaan. Terassin koko teki vaikutuksen.

Moni messuvieras etsi kohdetaloista sisustus- ja rakennusideoita omaan kotiin. Hyvinkääläiset Jarno Lehtonen ja Heidi Torkkeli ihastuivat etenkin Kotikonttiin eli kohteeseen numero 26, jonka kokonaisilme miellytti pariskuntaa eniten.
— Täällä on todella kivoja asuntoja näytillä. Oma kotimme on valmis, mutta nyt haemme vinkkejä sisustukseen, Torkkeli kertoo.
Mikkeliläiset Merja ja Markku Manninen katselivat messuilta itselleen sopivaa talomallia. Jukkatalot ja Ainoat olivat Mannisten mieleen.
— On hienoa, että kaikki ei ole luksusta, vaan täällä on myös perustaloja, joista hakea tavalliselle tallaajalle sopivia ideoita, Merja Manninen sanoo.

Jyväskylästä tulleiden Sebastian, Kirsi ja Oosa Siukosen omakotitalo valmistui neljä vuotta sitten. Rakennusvaiheessa messuja tuli kierrettyä ahkerasti ideoita metsästämässä, mutta nyt päivä kului nautiskellen. Perheen erityishuomio kiinnittyi terassi- ja piharatkaisuihin.
— Messualue on aivan loistavalla paikalla keskellä mäntykangasta. Olemme käyneet paljon Asuntomessuilla, ja Mikkelin alue on ehdottomasti yksi parhaista Kuopion, Vaasan ja Kokkolan ohella, Kirsi Siukonen toteaa.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo