Pieksämäellä kadonnutta Leena Valjakkaa, 74, ei ole nähty sen jälkeen, kun hän lähti suunnistustapahtumasta uimaan — Käynnissä on poliisin suuretsintä

Metsästä tultuaan Valjakka oli jättänyt kännykkänsä ja reppunsa tapahtuman parkkipaikalle ja sanoi lähtevänsä uimaan. Havaintoja Valjakasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen 112.

Leena Valjakka katosi Pieksämäellä.
Leena Valjakka katosi Pieksämäellä.

74-vuotias Leena Valjakka on edelleen kadoksissa. Hän katosi keskiviikkona illalla Pieksämäellä järjestetystä suunnistustapahtumasta.

Mikkeliläinen Valjakka tuli radan viimeiselle rastille, mutta sen jälkeen hänet nähtiin seuraavan kerran tapahtuman parkkipaikalla, jossa hän kertoi lähtevänsä uimaan. Maaliin hän ei kuitenkaan tullut. Poliisin Itä-Suomen tilannekeskuksesta kerrotaan, että hänen oli nähty kävelevän kaupungin suuntaan, ja sen jälkeen hänestä ei ole havaintoja. 

Valjakka oli jättänyt kännykkänsä ja reppunsa viikkorastien parkkipaikalle. Tapahtumaan hän saapui yhteiskyydillä muiden suunnistajien kanssa, jotka ilmoittivat katoamisen, kun Valjakkaa ei kuulunut paluukyytiin. 

Poliisi kaipaa havaintoja Valjakasta. Hänellä oli kadotessaan päällään punainen paita ja mustat pitkät housut. Hän on 170 senttimetriä pitkä ja hoikka ja hänellä on harmaat hiukset. Havainnot voi soittaa hätäkeskukseen 112.

Maastoetsinnät käynnissä

Tilannekeskuksen mukaan tähän mennessä ollaan haravoitu tiestöä, rantaa, metsäalueita ja kaupungin katuverkkoa. Tällä hetkellä jatkuvat maastoetsinnät. Viimeisenä etsitään vesistöstä.

Poliisin etsinnöissä on mukana useita poliisipartoita ja poliisikoiria haravoimassa aluetta sekä poliisin lennokki. Lisäksi mukana Lentopelastusseuran lentokone, Rajavartiolaitoksen helikopteri ja Vapepa.

Poliisi kertoi keskiviikkona, että Valjakka on muistisairas. Häntä on etsitty esimerkiksi Kukkaromäen ja Partaharjun välisellä alueella.

On myös mahdollista, että Valjakka on poistunut tapahtumasta jonkun mukana tietämättä, että häntä etsitään. Poliisin mukaan parhaassa tapauksessa Valjakka olisi viettänyt yön jonkun tuttunsa luona.

Juttua päivitetty 10.8. kello 14.55: Tarkennettu, että Valjakka ei tullut virallisesti maaliin sekä korjattu viikkorastit suunnistustapahtumaksi.

Luetuimmat

Kommentoidut