Hoitajalla todettiin koronatartunta Valona-vanhuspalveluiden asumispalveluyksikössä Pieksämäellä – Vierailuja tulee välttää

Kaupunki testasi yksikön henkilökunnan ja asukkaat.

Jaana Virtanen

Hoitajalla on todettu koronavirustartunta Valona-vanhuspalveluiden asumispalveluyksikössä.
Hoitajalla on todettu koronavirustartunta Valona-vanhuspalveluiden asumispalveluyksikössä.

Valona-vanhuspalveluiden asumispalveluyksikön hoitajalla Pieksämäellä on todettu koronatartunta, kaupunki tiedottaa. Tartunta todettiin myöhään torstai-iltana. Pieksämäen kaupunki testasi perjantaina yksikön henkilökunnan ja asukkaat. Yhteensä testejä tehtiin noin 100.

Altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heidät on ohjattu karanteeniin. Tilanteesta johtuen yksikössä vierailua tulee toistaiseksi välttää.

– Kiitämme Pieksämäen kaupunkia ripeästä toiminnasta. Teemme yhdessä viranomaisten kanssa kaikkemme asukkaidemme ja työntekijöidemme terveyden suojaamiseksi. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja toimimme kaikessa vastuullisesti viranomaisten ohjeiden mukaisesti, kertoo Valona-hyvinvoinnin palvelujohtaja Susanna Pirttiaho tiedotteessa.

Valona-vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40. Valona-vanhuspalvelut on yksityinen asumispalvelujen tarjoaja, jota ylläpitää Kirkkopalvelut ry -järjestö.

Pieksämäki lisää koronatestiaikoja

Myös Pieksämäen Seurakuntaopiston työntekijällä todettiin koronavirustartunta torstaina. Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus on siirtynyt 3. joulukuuta alkaen etäopetukseen 10. tammikuuta saakka. Seurakuntaopisto kuuluu niin ikään Kirkkopalvelut-konserniin.

Tartuntoja on löytynyt Pieksämäeltä nyt tiuhaan. Tiistain ja keskiviikon aikana 150 pieksämäkeläistä asetettiin karanteeniin.

Pieksämäellä on lisätty tälle iltapäivälle koronatestiaikoja. Parhaiten ajan saa varattua netin kautta.

Juttua päivitetty Valonan tiedotteen tiedoilla 4.12. kello 11.18 ja Pieksämäen kaupungin tiedotteella kello 15.33.