Pia Puntanen siirtyy tietokeskus Muistin säätiöasiamieheksi

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö saa päätoimisen asiamiehen.

Vesa Vuorela

Historiantutkija Pia Puntanen ja projektipäällikkö Olli-Pekka Heinonen ovat työskennelleet tietokeskus Muistin parissa käytännössä hankkeen alusta saakka.
Historiantutkija Pia Puntanen ja projektipäällikkö Olli-Pekka Heinonen ovat työskennelleet tietokeskus Muistin parissa käytännössä hankkeen alusta saakka.

Historiantutkija Pia Puntanen siirtyy Mikkeliin suunnitteilla olevan Sodan ja rauhantietokeskus Muistin tehtäviin.
Puntanen aloittaa Muistin tukisäätiön asiamiehenä. Asiamies on hankkeen päätoiminen tehtävä, joka painottuu hallinnon ja rahoituksen hankkimisen lisäksi myös sisällöntuotantoon.

Puntanen on ollut tietokeskushankkeessa mukana keskeisenä toimijana alusta saakka, ensin projektin johdon rinnalla ja loppuvaiheessa myös projektipäällikkönä.

Tietokeskushankkeen päätyttyä hankkeena viime talvena Puntanen ryhtyi kirjoittamaan Hirvensalmen kunnan historiaa.
Puntasen palatessa Muistin valmisteluihin kunta ja Puntanen ovat nyt purkamassa keskinäisen sopimuksensa kunnan historiankirjoituksesta. Kunnanhallitus käsittelee sopimusta seuraavassa kokouksessaan.
Puntanen kirjoittaa vielä kunnan historian osalta vuodet 1868—1917 tehdyn sopimuksen mukaisesti. Sopimus historiankirjoittamisesta siirtyy FM Erkki Kinnuselle.

Tietokeskus Muistin tukisäätiö perustettiin syyskuun lopulla.
Tietokeskuksen operatiiviseen toimintaan on myös perustettu Muisti Oy, jonka toimitusjohtajana on viime vaiheet projektipäällikkönä työskennellyt Olli-Pekka Leskinen.

Tukisäätiön ja osakeyhtiön hallitusten puheenjohtaja on Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.


Puntanen nousi äskettäin julkisuuteen, kun hänelle luovutettiin tämän vuotinen Mikkeli-palkinto.