Mikkeli vahvisti tukensa puistoyhdistykselle — Mikkelipuisto saa kumppanuussopimuksen mukaista rahaa huhtikuun erillisavustuksen lisäksi

Mikkelin kaupungilla ja Mikkelipuiston yhdistyksellä on vuoteen 2020 ulottuva kumppanuussopimus.

Vesa Vuorela

Mikkelin kaupungin ja Mikkelipuiston välinen kumppanuussopimus tuo tukea puistoyhdistykselle. Huhtikuussa kaivettiin pohjia puistoon tuleville raitiovaunuille.
Mikkelin kaupungin ja Mikkelipuiston välinen kumppanuussopimus tuo tukea puistoyhdistykselle. Huhtikuussa kaivettiin pohjia puistoon tuleville raitiovaunuille.

Mikkelin kaupunki on vahvistanut Mikkelipuisto ry:n kanssa neuvotellun kumppanuussopimuksen.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Osapuolten välillä on ollut voimassa sopimus, joka kattaa vuodet 2017–2020. Maanantainen käsittely vahvisti yhteistyön kuluvalle vuodelle.

Kumppanuussopimus tietää rahoitusta puistoyhdistykselle. Perussopimuksen taloudellinen arvo on 120 000 euroa kuluvana vuonna. Vuonna 2020 sopimuksen taloudellinen arvo on 90 000 euroa.

Kaupunki myönsi yhdistykselle huhtikuun alussa erillisen lisäavustuksen rahana ja työpanoksena.

Kaupunki myönsi huhtikuussa 30 000 euron suuruisen lisämäärärahan puistotoiminnan kehittämiseen. Avustusta ei saa käyttää puiston ravintolatoimintaan.

Kaupunki myös osoittaa yhdistykselle 18 kuukauden edestä puutarhatyöntekijöiden työpanosta. Palkkaresurssi on 66 000 euroa kesän 2019 aikana.

Lisäksi puutarhanhoitoon liittyvä tarvikehankinta on noin 40 000 euroa.

Puistoyhdistyksen mukaan kaupungin tällä lisäavustuksella turvataan puiston ensi kesä ja ylipäätään toiminnan jatkuminen.

Mikkeli myönsi jo huhtikuussa lisäavustusta puistoyhdistykselle.

Yhdistys haki kaupungilta 190 000 euron lisäavustusta. Yhdistyksen mukaan sen taloudellinen tilanne on niin vaikea, että ilman lisätukea se ei selviäisi kuluvasta vuodesta. Talousasetelmien lasketaan paranevan ensi vuoden aikana.

Tulovirtaa Mikkelipuisto aikoo luoda muun muassa yritysmyyntiä tehostamalla ja uusia toimintoja käynnistämällä.

Mikkelipuiston tulevaisuus ja taloustilanne nousivat julkisuuteen aiemmin talvella.

Vuoden alussa suunniteltiin, että puiston toiminta siirtyy Mikkelin kaupungin omistamalle osakeyhtiölle. Helmikuussa kaupunginhallitus kuitenkin päätti, ettei kaupunki ota talous- ja vetovastuuta puiston toiminnasta.

Mikkelipuiston uusimmasta nähtävyydestä saadaan ennakkotunnelmia tiistaina, kun paljon julkisuutta saaneiden raitiovaunujen kuljetus paikalle alkaa.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) luovutti joulukuussa 2018 kaksi käytöstä poistettua vanhaa raitiovaunua Mikkelin kaupungille. Ratikoiden toivotaan elävöittävän Mikkelipuiston toimintaa.