Viimeöisen Kangasniemen navettarakennuksen tulipalon syttymispaikaksi epäillään kesäkeittiötä – Rakennus paloi lähes täysin

Palo saatiin sammutettua noin yhden aikaan yöllä, eikä sammuttamiseen mennyt niin kauaa kuin pelastuslaitos aiemmin arvioi.

Jaakko Avikainen

Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan palo saatiin nopeasti hallintaan, mutta rakennuksen yläpohjan sammuttaminen oli haastavaa.
Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan palo saatiin nopeasti hallintaan, mutta rakennuksen yläpohjan sammuttaminen oli haastavaa.

200-neliöinen vanha navettarakennus paloi keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kangasniemen Käsimäentiellä.

Päivystävä palomestari Janne Vehviläinen kertoi seitsemän jälkeen aamulla, että palo saatiin sammutettua noin yhden aikaan yöllä. Sammuttaminen ei kestänyt pitkälle aamuyöhön, kuten Vehviläinen arvioi keskiviikkona kymmenen aikaan illalla.

Palo saatiin nopeasti hallintaan, mutta yläpohjan sammuttaminen oli haastavaa. Paikalle tilattiin paikallinen tukkiauto avaamaan kattoa, jotta rakennuksen yläpohjan palo saatiin sammutettua.

Palo ei levinnyt rakennuksesta muualle, mutta se oli tuhoisa.

– Talo jäi vielä pystyyn, mutta paloi pahoin. Irtaimisto paloi täysin, Vehviläinen kertoo.

Vanhassa navettarakennuksessa oli muun muassa sauna, varasto ja kesäkeittiö. Vehviläinen kertoo, että palon epäillään lähteneen kesäkeittiöstä, mutta syttymispaikkaa tai -syytä ei voi vielä sanoa varmaksi.

Pihapiirin omakotitalon asukkaat huomasivat palon ja hälyttivät palokunnan paikalle noin kello 21 keskiviikkoiltana. Rakennus oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos ehti paikalle. Henkilövahinkoja ei sattunut.