Torstaina karkit lentelevät ja perjantaina tanssitaan — Katso tästä penkkarien ja vanhojen tanssien aikataulut Mikkelin seudulla

Mikkelin keskustan penkkariajelu kulkee vanhaa tuttua reittiä. Mikkelin lukio toivoo erityistä varovaisuutta ajelun seuraajilta.

Jaakko Avikainen

Mikkelin keskustassa penkkariajelun reitti on vanha tuttu. Kuva on vuoden 2018 penkkareista.

Lukion kolmannen vuoden opiskelijoiden kevään kohokohta on taas käsillä, kun abiturientit viettävät penkkareita torstaina 14. helmikuuta.

Perjantaina lukion kakkoset ottavat lukioissa vallan, jonka kunniaksi perjantaina 15. helmikuuta luvassa on perinteiset vanhojen tanssit.

Katso alla olevasta listasta Mikkelin ja lähialueiden penkkariajelujen ja vanhojen tanssien aikataulut.

Mikkeli

Mikkelin keskustan lukion penkkariajelu järjestetään ydinkeskustassa. Reitti on tuttu edellisiltä vuosilta, eli penkkarikulkueen kymmenen ajoneuvoa ajavat Maaherrankadulta Vilhonkadulle, siitä Porrassalmenkadulle ja Vuorikadulle. Reitti kierretään kahteen kertaan. Ajelu alkaa noin kello 13 ja päättyy noin 13.30.

Mikkelin lukio toivoo, että ajelua seuraavat kaupunkilaiset noudattavat erityistä varovaisuutta. Abiturientit heittelevät perinteiseen tapaan karkkeja ajoreitin varrelle.

Ristiinan toimipisteen lukiolaiset järjestävät oman ajelun Ristiinan keskustassa, joka alkaa kello 12. Ajelu lähtee koulurakennuksen pihasta ja päättyy rakennuksen pihaan.

Vanhojen tanssit järjestetään Mikkelin jäähallissa. Tanssijoita on 247 ja pareja 137. Koulujen ja kutsuvieraiden esitys on kello 12, iltatanssiaiset muulle yleisölle järjestetään kello 18. Tanssit kestävät noin tunnin ajan.

Vanhat esiintyvät myös kauppakeskus Stellassa klo 10 ja klo 16.

Pieksämäki

Pieksämäen penkkariajelu lähtee liikenteeseen kello 12 osoitteesta Huvilakatu 31.

Tästä ajelu jatkaa Yläkoulun pihaan ja Kontiopuiston kouluun, siitä edelleen Esedulle, Harjulan koululle ja Maaselän koululle. Penkkariautot palaavat Huvilakadulle noin kello 13.

Vanhojen tanssit alkavat vierailulla isoilla alakouluilla ennen puolta päivää.

Yläkouluille ja lukiolaisille esiinnytään Veturitorilla kello vartin yli yksi. Päivän päätteeksi kotiväki pääsee nauttimaan vanhojen tansseista kello 16 Veturitorilla.

Mäntyharju

Penkkarit alkavat Mäntyharjussa kello 12, kun abit kannetaan ulos.

Vanhojen tanssit alkaa esityksellä alakouluille kello 11.30. Yläkoululle esiinnytään kello 12.45, ja avoin vanhojen esitys järjestetään kello 18. Tanssit tanssitaan Kisalassa.

Juva

Abiturienttien uloskanto ja penkkariajelu alkaa Juvalla kello 13. Penkkariajelu on Kirkonkylän keskustassa.

Vanhojen tanssit varsinainen esitys alkaa kello 12.15. Yleisöesitys järjestetään kello 14.

Kangasniemi

Penkkariajelu alkaa Kangasniemellä kello 11.45. ja päättyy noin kello 12.30.
Vanhojen tanssit alkavat kello 9 esityksellä alakoululaisille. Kello 12.40

yläkoululaiset ja lukiolaiset näkevät esityksen. Viimeinen tanssi läheisille on kello 18. Vanhat tanssivat Kansis-keskuksen liikuntasalissa.

Juttua muokattu 17.02. Mäntyharjun vanhojen tanssit tanssitaan Kisalassa.