Mikkelin kampuksen hyvinvointikoulutukset kiinnostivat syksyn yhteishaussa Xamkissa — Myös lajissaan ainoa arkistointikoulutus veti hyvin hakijoita

Vesa Vuorela

Mikkelin kampuksen hyvinvointikoulutukset kiinnostivat syksyn yhteishaussa Xamkissa — Myös lajissaan ainoa arkistointikoulutus veti hyvin hakijoita

Syksyn opiskelijahaussa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin suosituin koulutus oli Wellbeing management Mikkelissä.

Saimaa-stadiumia hyödyntävä Wellbeing management -koulutus alkoi viime vuonna ensimmäistä kertaa. Se oli kaikkien aikojen vetovoimaisin koulutus Xamkissa. Linjan vetovoima peittosi vuosi sitten myös Xamkin edeltäjien Mamkin ja Kyamkin ennätykset.

Silloin syksyn yhteishaussa pyrkijöitä oli 11,2 yhtä paikkaa kohden. Nyt ei ihan samaan lukuun päästy, mutta hakijoita oli 8,4 yhtä paikkaa kohden, kun lasketaan yhteishaun ja erillishaun hakijat yhteen. Wellbeing management -koulutukseen haettiin erillishaussa ulkomaisella tutkinnolla.

Mikkelin kampuksen toiseksi suosituimpaan sosionomi (AMK)-koulutukseen haki 6,0 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Nyt ensimmäistä kertaa haussa oli Mikkelissä toteutettava tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin koulutus. Se veti hyvin hakijoita, ja koulutuksen vetovoimaluku oli 2,9.

Se on Suomen ainoa sähköisen arkistoinnin ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus.

Xamkissa oli tarjolla yhteensä 582 aloituspaikkaa Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilta. Hakukohteina oli 16 suomenkielistä ja 2 englanninkielistä ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Xamkiin haki syksyn yhteishaussa 3946 hakijaa, joista 1625 oli ensisijaista. Koko Xamkin vetovoima eli ensisijaisten hakemusten määrä yhtä aloituspaikkaa kohden oli 2,8.

Uusi valintakoe otetaan käyttöön

Syksyn yhteishaussa on ensimmäistä kertaa käytössä ammattikorkeakoulujen yhteinen, digitaalinen AMK-valintakoe. Hakija voi osallistua yhteen valintakokeeseen missä tahansa ammattikorkeakoulussa.

AMK-valintakoe ei ole käytössä kaikissa hakukohteissa. AMK-valintakokeet eivät koske esimerkiksi ylempiä AMK-tutkintoja, englanninkielistä koulutusta, kulttuurialan koulutuksia tai muutamia monimuotokoulutuksia.