Mikkeliläisten käsityöläisten väliaikainen joulumyymälä saapuu Akseliin — Pop up -myynti antaa vapautta yrittämiseen, sanoo Raijan aitan Katariina Turman

Seitsemän paikallista toimijaa myy tuotteitaan Made in Saimaa Shopissa joulukuun puolestavälistä lähtien.

Katariina Turman

Kauppakeskus Akseliin avautuvasta pop up -myymälästä voi ostaa joulun alla erilaisia käsitöitä, hilloja ja teelaatuja. Kuva on viime vuoden myymälästä.
Kauppakeskus Akseliin avautuvasta pop up -myymälästä voi ostaa joulun alla erilaisia käsitöitä, hilloja ja teelaatuja. Kuva on viime vuoden myymälästä.

Mikkeliläisten käsityöyrittäjien pop up -joulumyymälä avautuu jälleen joulukuussa kauppakeskus Akseliin.

Made in Saimaa Shopin liike sijaitsee tällä kertaa eri tiloissa kuin viime vuonna. Seitsemän paikallista toimijaa myyvät tuotteitaan pitsaravintola Rax Buffetin viereisessä liiketilassa.

Yrittäjät itse vuorottelevat paikan myyjinä.

Samassa kaupungissa tämä toimii tosi hyvin. — Katariina Turman

Raijan aitta -yrityksen Katariina Turman kertoo, että porukan yrittäjät ovat tykästyneet pop up -myyntiin. Tilapäiset myymälät sitovat yrittäjää vähemmän kuin jos tämä pyörittäisi omaa myymälää ympäri vuoden.

— Pop up -myynti vieraalla paikkakunnalla olisi työläämpää. Samassa kaupungissa tämä toimii tosi hyvin. Jokainen saa keskittyä työhuoneellaan omaan tekemiseen, eikä työhuoneen tarvitse olla keskellä kaupunkia. Se antaa vapautta yrittämiseen, Turman kertoo.

Materiaaleja ja käsitöitä laidasta laitaan

Joulukuun 14. päivänä avautuvassa Made in Saimaa Shopissa myydään muun muassa asusteita, koruja ja käyttöesineitä.

Tarjolla on esimerkiksi Myrskymyrskyn kierrätyskumista valmistettuja tuotteita, Taikatuun keittiötekstiilejä, Kalaparkin kalanahkatuotteita, Raijan aitan pellavatekstiilejä, Pauliina Rundgrenin koruja, Paula Ruuttusen käyttökeramiikka-astioita ja Elliidan asusteita.

Myymälästä saa myös erilaisia irtoteelaatuja, teepannuja ja mukeja.

Made in Saimaa Shopin pop up -myymälä Mikkelin kauppakeskus Akselissa 14.–23.12. Avoinna ma–pe 10–18, la 9–16 ja su 12–16.