Järvi-Suomen Energian verkoissa aamulla ensimmäiset viat — Asiakkailta pyydetään malttia: Soita vikapalvelunumeroon vain, jos tiedät vian aiheuttajan, kuten sähkölinjalle kaatuneen puun

Voimakkaat tuulenpuuskat voivat kaataa puita sähkölinjoille. Asiakkailta toivotaan malttia yhteydenottoihin myräkän alkuvaiheessa. Vikailmoitus kannattaa tehdä vain, jos tietää katkon aiheuttajan.

Katja Juurikko

Etelä-Savon pelastuslaitokselle oli puoleen päivään mennessä tullut kymmenkunta vahingontorjuntatehtävää eri puolilta maakuntaa. Arkistokuva.
Etelä-Savon pelastuslaitokselle oli puoleen päivään mennessä tullut kymmenkunta vahingontorjuntatehtävää eri puolilta maakuntaa. Arkistokuva.

Juhannusmyräkkä saapui perjantaiaamuna Järvi-Suomen Energian alueelle. Ensimmäiset viat sähkönjakeluverkossa havaittiin aamun aikana, ja yhtiössä on nostettu valmiustilaa.

Tuulenpuuskien ennustetaan olevan kovimmillaan iltapäivästä alkaen, ja sähkönjakelun häiriöihin kannattaa varautua koko juhannuksen ajan.

Järvi-Suomen Energia pyytää asiakkailtaan malttia myräkän alkuvaiheessa.

Sähkönjakelun palauttamisen kannalta on tärkeää, että tiedot vian aiheuttajista ja niiden sijainneista saadaan kirjattua mahdollisimman nopeasti.

Vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaava puun.

Puita ei saa missään nimessä poistaa linjoilta omatoimisesti, eikä maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskuvaaran takia.

Sähkönjakelun tilannetta voi seurata häiriökartalta. Katso ohjeet sähkökatkoon varautumiseen ja vikakeskeytyksistä kertovan tekstiviestitiedotteen tilaamiseen Järvi-Suomen Energian verkkosivuilta.

Muokattu ingressiä 22.6. klo 10.26. Lisätty kuvatekstiin tieto pelastuslaitoksen hoitamista vahingontorjuntatehtävistä kello 12.39.