Messuvieraille jättimäinen pysäköintialue Tuskuun

Paikka on ollut metsää ja lepikkoa. Maamassat kuorittiin pois ja tilalle ajettiin 15 senttiä mursketta.

Mikkelin Vuolingonkadun ja Lentokentänkadun välissä ei näy rakennuksia eikä opasteita, mutta ensi vuonna alueella riittää liikennettä.
Mikkelin lentokentän tuntumassa Tuskussa on herättänyt hienoista kummastusta jättimäinen sorapintainen kenttä.
— Tähän tulee Mikkelin ensi kesän asuntomessujen yleisöpaikoitus, selittää messujen projektipäällikkö Heikki Manninen.
Asuntomessualueelle Annilaan ei tulla henkilöautoilla. Omilla autoillaan liikkuvat messuvieraat opastetaan Tuskun parkkialueelle ja viedään kaupungin keskustan kautta bussikuljetuksella messuille.
Messuvieraita varten tarvitaan jättimäinen pysäköintialue. Kaupunki mitoitti parkkialueen noin 2 100 autolle, mikä Mannisen mukaan riittää varmasti.

Lentokentän vieressä Lentokentänkadun ja Vuolingonkadun välissä oleva viiden hehtaarin alue valikoitui pysäköintipaikaksi useiden selvitysten jälkeen.
Kaupunki tutki parkkipaikaksi myös muun muassa Visulahtea, Karkialampea, Kalevankangasta sekä Moision aluetta. Yksi alue ei riittänyt, toisella oli jotain muita esteitä tai se ei ollut kaupungin omistuksessa.
Lentokentänkadun alue on kaavassa yritys- ja teollisuustoimintojen aluetta. Aikanaan, kun messuvieraat ovat ajelleet pois, kaupunki myy alueelta yritystontteja.
Paikka on ollut metsää ja lepikkoa. Maamassat kuorittiin pois ja tilalle ajettiin 15 senttiä mursketta. Aivan halpaa maanrakennus ei ole ollut. Kustannukset on 320 000 euroa.
Kammonen sanoo, että kenttä kestää liikenteen, eikä kovinkaan kesän ukkossade muuta parkkialuetta velliksi.

Parkkipaikan osoite on autonavigaattorissa Vuolingonkatu.
Osoite on tuo siksi, että henkilöautot ohjataan pääteiltä parkkialueelle Tuskun liikenneympyrän ja Vuolingonkadun kautta. Vain bussit käyttävät Lentokentänkatua.
Bussit lähtevät alueelta Lentokentänkadun kautta Insinöörinkadulle, Tuskun liikenneympyrästä Savilahdenkadulle ja edelleen keskustaan ja messuille Kirkonvarkauteen.
Välipysäkkejä on kaupungin keskustan torin tuntumassa.

Messukaupunki tarjoaa parkkipaikalla myös tuikitärkeän palvelun. Paikalle tulee yleisövessat viemäröityihin WC-kontteihin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.