Ristiinalainen Anne Leinonen kirjoittaa Saimaa-ilmiön satasivuisen hakukirjan – Projektiin valittiin lisää väkeä, katso nimet tästä

Hankkeen tavoitteena on saada Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Jaakko Avikainen

Mikkeliläinen kirjailija Anne Leinonen jättäytyi vapaaksi kirjoittajaksi muutama vuosi sitten.
Mikkeliläinen kirjailija Anne Leinonen jättäytyi vapaaksi kirjoittajaksi muutama vuosi sitten.

Mikkeliläiskirjailija Anne Leinonen on valittu mukaan Itä-Suomen yhteiseen kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Ristiinassa asuva Leinonen on hakukirjan kirjoittaja, Savonlinnan kaupunki kertoo tiedotteessa.

Saimaa-ilmiön satasivuisessa hakukirjassa esitellään tarkennettu ja yksityiskohtainen suunnitelma kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmasta ja toteutuksesta.

Anne Leinonen kuvailee itseään spekulatiivisen fiktion taitajaksi.

– Olen erikoistunut ammentamaan aiheita suomalaisesta kansanperinteestä ja tulevaisuuskuvitelmista. Minua kiinnostaa tarinallisuus ja se, miten Saimaan seudun kulttuurielämää ja matkailua voi edistää sen juurien ja mytologian avulla.

Kulunut vuosi on ollut Leinoselle tuottelias. Hänen uusin romaaninsa Katve ilmestyi toukokuussa. Yksi tämän syksyn uutuuskirjoista on hänen ensimmäinen lastenromaaninsa Holtiton masiina.

Saimaa-ilmiö Savonlinnan puolesta

Saimaa-ilmiön viestintäpäällikkönä aloittaa suunnittelija Jonna Ekroos ja projektiassistentiksi on valittu Katja Riihikallio Espoosta.

Projektijohtaja ja viisi aluekoordinaattoria esiteltiin viime viikolla. Projektijohtajana on aloittanut Sari Kaasinen. Mona Taipale työskentelee aluekoordinaattorina Etelä-Karjalassa, Minna Valonen Pohjois-Karjalassa, Anu-Anette Varho Etelä-Savossa, Jarkko Kääriäinen Pohjois-Savossa ja Veera Kolehmainen Savonlinnassa.

Saimaa-ilmiö on Mikkelin, Kuopion, Joensuun, Lappeenrannan ja Savonlinnan kaupunkien sekä Etelä-Savon maakuntaliiton, Pohjois-Savon liiton, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton sekä Etelä-Karjalan liiton yhteinen hanke, jonka tavoitteena on saada Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.