Lähes tuhat lomautettua palasi heinäkuussa töihin Etelä-Savossa – Työttömien määrä on silti rutkasti suurempi kuin vuosi sitten samaan aikaan

Pitkäaikaistyöttömiä oli 21 prosenttia edellistä heinäkuuta enemmän.

Matilda Isohella

Lomautettujen määrä on laski heinäkuussa, joskin kokonaismäärä on edelleen moninkertainen edelliseen vuoteen nähden.
Lomautettujen määrä on laski heinäkuussa, joskin kokonaismäärä on edelleen moninkertainen edelliseen vuoteen nähden.

Työttömien määrä väheni kesäkuusta heinäkuuhun Etelä-Savossa lähes tuhannella, kertoo ely-keskus tiedotteessaan.

Lasku johtui lomautettujen määrän alenemisesta. Koronavirusepidemiasta johtuneet lomautukset olivat enimmillään keväällä ja alkukesällä.

Lomautettuja oli Etelä-Savossa heinäkuussa silti yli 1 100 eli noin kolminkertainen määrä edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna. Koko maassa lomautettuja oli noin 82 000 eli peräti seitsemän kertaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömiä oli Etelä-Savossa heinäkuussa noin 1 500 enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan, mikä tarkoittaa työttömien määrän kasvua 23 prosentilla.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli heinäkuun lopussa 1 070 eli 26 prosenttia edellistä heinäkuuta enemmän.

Pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuussa 1 748 eli 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Naisten pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi suhteellisesti enemmän kuin miesten.

Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 24,5 prosenttia, mikä on maan kolmanneksi paras, vaikkakin laskua vuodentakaisesta on yli viisi prosenttiyksikköä.

Aktivointiasteella tarkoitetaan aktiivisten työvoimapoliittisten palveluiden piirissä olevien prosenttiosuutta työttömien työnhakijoiden ja palveluiden piirissä olevien summasta.

Koko maan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli heinäkuun lopussa 387 500 työtöntä työnhakijaa. Se tarkoittaa 118 500 henkilön ja 44 prosentin kasvua edelliseen vuoteen.

Tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastosta.