Rantakylän urheilukentän huoltorakennuksen paloa tutkitaan nyt törkeänä vahingontekona – Poliisi selvittää, liittyvätkö viime aikojen tuhopoltot Mikkelissä toisiinsa

Lauantaina tapahtuneen tulipalon vahingot nousevat satoihin tuhansiin euroihin, arvioi kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen. Poliisi kaipaa tapauksesta yleisövihjeitä.

Taru Hokkanen

Rantakylän urheilukentän huoltorakennus tuhoutui täysin tulipalossa lauantaina.
Rantakylän urheilukentän huoltorakennus tuhoutui täysin tulipalossa lauantaina.

Itä-Suomen poliisi tutkii Mikkelin Rantakylän urheilukentän huoltorakennuksen tulipaloa nyt törkeänä vahingontekona.

Huoltorakennus paloi viime lauantaina. Aluksi poliisi tutki tapausta vahingontekona, mutta sittemmin rikosnimike on tarkentunut astetta vakavammaksi.

– Tuhoutuneen omaisuuden arvo on sen verran mittava, perustelee rikosylikonstaapeli Mikko Sorjonen Itä-Suomen poliisista.

Rikoslain mukaan törkeästä vahingonteosta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Perusmuotoisessa vahingonteossa rangaistus on lievimmillään sakko ja suurimmillaan yksi vuosi vankeutta.

Tutkinnassa ei läpimurtoa

Sorjonen kertoo poliisin tehneen palopaikalla teknistä tutkintaa. Myös yleisövihjeitä on tullut.

– Tutkinnassa ei kuitenkaan ole tapahtunut läpimurtoa, Sorjonen kertoo.

Urheilukentän huoltorakennuksen korjauskelvottomaksi tuhonnut tulipalo syttyi lauantaina päivällä.

Mikkelin kaupungin omistamassa noin 85 neliön suuruisessa rakennuksessa oli neljä pukuhuonetta suihkuineen ja wc-tiloineen.

Etelä-Savon pelastuslaitos kertoi lauantaina, että palo alkoi huoltorakennuksen ulkopuolella olevasta katoksesta.

Poliisi kiittää yleisöä vihjeistä mutta kaipaa niitä lisää.

Havaintoja tapauksesta voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 029 541 5232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Rantakylän kentällä useita ilkivallantekoja

Mikkelin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen luonnehtii huoltorakennuksen tuhoutumista suureksi menetykseksi.

Kesäisin rakennus palveli etenkin jalkapalloilijoita ja tenniksen pelaajia, talvisin esimerkiksi luistelijoita.

Vähän ennen huoltorakennuksen paloa sanoin, että ensilumenladun varrella oleva valvontakamera pitäisi siirtää huoltorakennuksen yhteyteen. Emme sitten kuitenkaan ehtineet ajoissa. — Pekka Turunen

Turusen mukaan huoltorakennuksen rahallinen arvo on satoja tuhansia euroja.

– Sehän ei ollut mikään vaatimaton parakki vaan lämmityksellä varustettu rakennus, Turunen huomauttaa.

Tulipalo tuhosi myös runsaasti kaupungin omistamaa irtaimistoa, muun muassa kylmäkalusteet, painepesurit ja kenttämaalikärryt.

Sen sijaan huoltorakennuksen vieressä sijaitseva pieni varasto säästyi tuholta. Turunen kertoo varaston katon saaneen vaurioita, mutta varastossa säilytettävät koululiikuntavälineet pelastuivat ainakin pääosin.

Jalkapalloseura Savilahden Urheilijoilta meni palossa Turusen tietojen mukaan esimerkiksi jalkapalloja ja muita harjoitusvälineitä.

Tarkentuneiden tietojen mukaan osan SavU:n tavaroista, muun muassa pelipaitoja, pelastuslaitos onnistui pelastamaan.

Turusen mukaan Rantakylän kentällä ja sen liepeillä on muutaman rauhallisemman vuoden jälkeen tehty viime aikoina useasti ilkivaltaa.

– Vähän ennen huoltorakennuksen paloa sanoin, että ensilumenladun varrella oleva valvontakamera pitäisi siirtää huoltorakennuksen yhteyteen. Emme sitten kuitenkaan ehtineet ajoissa, Turunen harmittelee.

Tuhopoltoiksi epäiltyjä paloja pitkin kevättä

Huoltorakennuksen paloa tutkiva rikosylikonstaapeli Sorjonen kertoo poliisin selvittävän yhtenä mahdollisuutena, liittyykö tapaus viime torstaina Tuppuralassa tapahtuneeseen grillikatospaloon. Myös sitä epäillään tuhopoltoksi.

Samoin poliisi tutkii mahdollisia yhtymäkohtia ainakin keväällä sattuneisiin Tuppuralan huussipaloon ja Rantakylän kattopaloon.

Kevään paloja epäillään tuhotöiksi, ja ne ovat ratkaisematta.

Sorjonen korostaa, että mikään toistaiseksi vastaan tullut seikka ei todista, että tekijä tai tekijät olisivat samoja.

– Ei siis ole aihetta lietsoa pelkoa, Sorjonen painottaa.

Sorjosen mukaan vaikuttaa siltä, että Mikkelissä on viime aikoina ollut tavallista enemmän tuhopoltoiksi epäiltyjä paloja.

– Tilastoja ei ole, mutta tuntuma on sellainen.